Müzeler Haftası Okul Müzesi Açılışı İle Kutlandı

Müzeler Haftası Okul Müzesi Açılışı İle Kutlandı
Balıkesir’in Edremit ilçesinde Müzeler Haftası, düzenlenen tören sonrası okul müzesi açılışı ile kutlandı.Edremit Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen Müzeler Ha...

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Müzeler Haftası, düzenlenen tören sonrası okul müzesi açılışı ile kutlandı.

Edremit Yılmaz Akpınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen Müzeler Haftası programında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Okul Müdürü Zuhal Herdan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin teatral canlandırmaları sonrasında hafta nedeniyle düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere Edremit Kaymakamı Abdülhamid Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve Hayırsever Fennur Sözen ödüller verdi. Edremit’in Gelini Türküsünü derleyen Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden Zehra Türkan’ın kızı Şükran Kip türküyü seslendirirken anaokulu öğrencileri de kendisine eşlik ederek kına gecesini canlandırdılar. Salon programının ardından okulda oluşturulan mini etnografya müzesi protokol üyeleri tarafından gezildi ve büyük beğeni aldı. Davetliler daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan öğle yemeğine davet edildiler.

Müzeler haftası etkinliklerine Edremit Kaymakamı Abdülhamid Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koç, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlkay Gül, daire müdürleri ve davetliler katıldılar.

BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇESİNDE MÜZELER HAFTASI, DÜZENLENEN TÖREN SONRASI OKUL MÜZESİ AÇILIŞI İLE KUTLANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.