Myp Lideri Yılmaz: “Erdoğan Bahçeli’ye İlham Olmalı”

Myp Lideri Yılmaz: “Erdoğan Bahçeli’ye İlham Olmalı”
Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Lideri Bahçeli’ye ilham olması gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tek adamlıkla suçlayan Bahçeli...

Muhafazakar Yükseliş Parti (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MHP Lideri Bahçeli’ye ilham olması gerektiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tek adamlıkla suçlayan Bahçeli kendisi ile Erdoğan arasında bir kıyaslama yapmalıdır” dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz, “Tek adamlıkla suçlanan Erdoğan’ın AK Partisi 13 yılda bu ülkeye 3 farklı ismi Başbakan yaptı. Partide 3 genel başkan değişti. AK Parti bu manada siyasetin en üretken ve doğurgan yapısı oldu. Bu nedenle Bahçeli ben dahil ihraç ettiği isimleri üst üste koyduğunda kendisinin ne kadar tahammülsüz bir ihtirasa sahip olduğunu görecektir” dedi.

“47 YILDA İKİ GENEL BAŞKAN”

MHP’nin bugüne 2 genel başkan ile geldiğini belirten Yılmaz, “MHP sözde Türk İslam davasına hizmet ettiğini söylese de uygulamada ne olduğu belli olmayan ırkçı bir Türkçülük ile bu tezin karşıtlarını besleyen bir ideolojiye dönüşmüştür. Yarım yüzyıllık bir parti bugüne kadar 2 genel başkan ile gelmiştir. Muhsin Yazıcıoğlu ile başlayan ötekileştirme ve hain damgası vurma dalgası hala devam ettirilen bir gelenek olarak sürdürülmektedir. Bahçeli için mutlak hedef kendisini Genel Başkan tutacak senaryolardır. Bunun haricinde iktidar olmak ya da ülke yönetiminde görev almak diye bir gayesi olmamıştır. Gençliğini de gördük. Ülkeye bir ağır kriz ve Öcalan’ı siyasi bir figür olarak hediye eden Bahçeli, ikiz yasalarla çözüm sürecinin ilk temelini atan ve ülkenin bugünkü sürecini de hazırlayan isim olmuştur” açıklamasında bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.