Narlı Sahillerinde Üzen Manzaralar

Narlı Sahillerinde Üzen Manzaralar
Bursa’nın sayfiye mekanlarından Gemlik’in Narlı sahillerini yine kimyasal atıklar bastı. Geçen yıl Gemlik körfezindeki bir tesisteki tankdan sızan atıkların benzeri bu sene de Narlı sahillerine vurdu....

Bursa’nın sayfiye mekanlarından Gemlik’in Narlı sahillerini yine kimyasal atıklar bastı. Geçen yıl Gemlik körfezindeki bir tesisteki tankdan sızan atıkların benzeri bu sene de Narlı sahillerine vurdu.

Siyah ve kırmızı renkli atıkların ne olduğunu çözemeyen Narlı sakinleri, Bursa Valiliği, Şehircilik ve Çevre İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Sahiller Daire Başkanlığı’nın göreve davet etti. Narlı sakinlerinden Mehmet Başat, siyah renkli ve yağ kıvamındaki atıkların ne olduğunu bilemediklerine işaret ederek, "Bu kirlilik için kime müracat edeceğimizi bilemiyoruz. Geçen yılki olayın faili bulundu. Ancak 2 gündür sahillerimizi kaplayan kara yağ kıvamlı kimyasalların nereden geldiğini bilemiyoruz. Bu konuda valilik ve belediye görevlilerinin gelip inceleme yapmalarını istiyoruz" dedi.

Narlı köyünün acil rıhtıma ihtiyacı olduğuna dikkat çeken köy sakinleri, "Son lodos afetinde rıhtım kısmen yıkıldı. Sahile dolgu yapıldı, ancak gezme yerleri düzenlenemedi. Limanın içerisine deniz girdi. Lodos teknelerimiz battı. Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni kanun ile Sahiller Daire Başkanlığı kurdu. Gelip bakan yok, ilgilenen yok. Önümüz yaz, düzenlemelerin mayıs sonuna kadar bitirilmesi lazım. Havaların ısınması ile Bursa’dan onlarca vatandaş Narlı sahillerine hava almaya, belediyenin tesislerini görmeye geliyor. Ancak sahildeki dağınıklık ve denizdeki kirlilik ile karşılaşıyor" dedi.

Vatandaşların gezeceği sahil şeridinin ve rıhtım düzenlemesinin bir an önce ele alınmasını isteyen Narlı sakinleri, Bursalıların çirkin manzara ile karşılaşmaması için çalışma yapılmasını bekliyor.

BURSA'NIN SAYFİYE MEKANLARINDAN GEMLİK'İN NARLI SAHİLLERİNİ YİNE KİMYASAL ATIKLAR BASTI. ŞİDDETLİ LODOSTA YIKILAN RIHTIM, ONARILMAYI BEKLİYOR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.