Nastassja Kinski, Basın Toplantısını Düzenledi

Nastassja Kinski, Basın Toplantısını Düzenledi
“Tess” ve “Paris, Texas” filmleriyle tanınan Alman oyuncu Nastassja Kinski, rol aldığı 'Tess' filmini çok sevdiğini ifade ederek, "Beğendiğim bir kaç film var ama 'Tess' filminde çok özel bir anım bulunuyor" dedi.

- “Tess” ve “Paris, Texas” filmleriyle tanınan Alman oyuncu Nastassja Kinski, rol aldığı 'Tess' filmini çok sevdiğini ifade ederek, "Beğendiğim bir kaç film var ama 'Tess' filminde çok özel bir anım bulunuyor" dedi.

5. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin onur konuğu olarak Malatya'ya gelen ve festivalde ödül alacak olan Kinski, Altın Kayısı Ramada Plaza Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Konuşması esnasında konsantre olamadığı için fotoğraf çekilmesini isteyemeyen Kinski, basın mensuplarından babası hakkında soru sorulmamasını da rica etti.

"İSTANBUL'DA KAYBOLMUŞTUM"

Kinski, onur konuğu olarak Malatya'da bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, Türkiye'ye ilk geldiği dönemde İstanbul'da kaybolduğunu belirtti.

Kinski, Türkiye'ye daha önce çocukluğunda geldiğini belirterek, "Çocukluğumda bir film festivali için İstanbul'a gelmiştim ve burada kaybolmuştum. Malatya'ya geldiğim için mutluyum. Türkiye'yi sevme nedenim de, çocukluğumda en iyi arkadaşımın Türk kızı idi" dedi.

'Kelebeğin Rüyası' filmini izlediğini ve çok beğendiğini dile getiren Nastassja Kinski, "İstanbul'da 'Kelebeğin Rüyası'nı izledim. O filmi izledikten sonra Türk sinemasının geliştiğini anladım. Türk Sineması'nda yönetmenler, dünya çapında ödüller alıyorlar. Bütün dünya yavaş yavaş Türkiye'ye toplanacak" şeklinde konuştu.

"HAYATA ASLA AYNI ŞARTLARDA DEVAM EDİLMEZ"

Kinski, bir gazetecinin '1980'lerden sonra kariyerinin düşüşüyle ilgili nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Hayata asla aynı şartlarla devam edilmez. Kariyerime 12 yaşında başlamıştım. Ve her zaman çalıştım. Ondan sonra evlendim ve kızım oldu. Film festivalinin afişi de eşimin eskiden çektiği bir filmi bana hatırlatıyor. Hayat benim için değişti. Hala eşimi çok seviyorum. Hayatımı ve ailemi çok seviyorum" cevabını verdi.

'Tess' filmini çok beğendiğini dile getiren Alman oyuncu, "Filmlerin arasında küçük zamancıklar olur. Onları çok beğenirsin ama kendi beğendiğim birkaç film var. Ama 'Tess' filminde çok özel bir anım var. Orada küçük oyuncudan kadın oyuncuya geçiş var" ifadelerini kullandı.

"ROMAN POLANSKİ ÇOK ÖZEL BİR YÖNETMEN"

Kinski, 'Tess' filminin de yönetmeni olan Roman Polanski'nin çok özel bir yönetmen olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Roman Polanski çok özel ve iyi bir yönetmendir. Kendisi tarafından seçilmem de benim için onur vericidir. Onunla çalışırken, en iyisini yapmam gerektiğini bana gösterdi. O zamanlar çok gençtim. Roman Polanski ile işi ön planda tutma ve ciddi çalışmamız lazımdı."

Gelmeden önce Malatya'yı araştırdığını dile getiren Nastassja Kinski, "Malatya'nın nerede ve nasıl bir yer olduğunu araştırdım. Kayısı ile tanıştım. Battalgazi'deki Ulu Cami'yi görmeyi çok istiyorum. Camilerle ilgili çok güzel bir hatıram var. Malatya'da kayısı bahçelerini görmek isterim. Dün akşam otelin önünden geçen bir sürü sokak köpeği gördüm. Önümden geçmeleri film gibiydi. Köpeklerden korkmuyorum" dedi.

Dünya çapında her zaman küçük çekişmelerin olduğunu ifade eden Alman oyuncu, "Türkiye hakkında daha önce bir bilgim yoktu. Ama hepimizin buna Türkiye'de dahil, barış istediği öne çıkıyor. Dünya ile Türkiye'nin ilişkilerinin iyi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

NASTASSJA KİNSKİ, BASIN TOPLANTISINI DÜZENLEDİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.