Naylon Poşetler Yasaklanıyor

Naylon Poşetler Yasaklanıyor
ABD’nin California eyaletinde naylon poşetlerin kullanımı yasaklandı. Çıkarılan yeni yasa büyük mağaza ve süpermarketlerde için önümüzdeki yaz, küçük çaptaki marketler ve eczaneler için ise 2016 yılın...

ABD’nin California eyaletinde naylon poşetlerin kullanımı yasaklandı. Çıkarılan yeni yasa büyük mağaza ve süpermarketlerde için önümüzdeki yaz, küçük çaptaki marketler ve eczaneler için ise 2016 yılında yürürlüğe girecek.

California Valisi Jerry Brown, sokaklarda ve su yollarında kirliliğe neden olduğu gerekçesi ile tek kullanımlık plastik poşetleri yasaklayan kanunu imzaladı. İki aşamalı olarak hayata geçirilecek olan uygulama süpermarketler ve mağazalar önümüzdeki yaz, eczaneler ve küçük marketler ise 2016 yılından itibaren hayata geçirilecek. Meyve, sebze veya et ürünlerinde kullanılan poşetler için geçerli olmayacak uygulama kapsamında manavlar kağıt torba ücreti olarak en az 10 sent (30 kuruş) müşteriye yansıtabilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Los Angeles Eyalet Senatörü Alex Padilla, bu yasanın tüm eyalet çapında 100’den fazla şehir ve kasabada uygulanacağını belirtti. California eyaletinin Los Angeles ve San Francisco şehirlerinde daha önce poşet kullanımı yasaklanmıştı.

Vali Jerry Brown bu yasanın sahil, park hatta okyanuslardaki kirliliği engellemek için atılan doğru ve ilk adım olduğunu vurgulayarak, “Biz naylon poşetleri yasaklayan ilk eyaletiz ama sonuncusu olmayacağız” dedi.

Amerikan İlerici Plastik Torba Birliği de yasağın binlerce California’lı plastik torba üreticisinin işlerini kaybetme durumuna karşı 2 milyon dolarlık kredi verilmesi gerektiği belirtti. Amerikan Ulusal Plastik Torba Üreticileri Birliği de yasanın iptali için 2015 Temmuz’da referandum oylaması için başvuracaklarını aktardı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.