Nazilli Belediyesi’nin Haşereyle Mücadelesi Her Mahallede Devam Ediyor

Nazilli Belediyesi’nin Haşereyle Mücadelesi Her Mahallede Devam Ediyor
Nazilli Belediyesi’nin haşereyle mücadelesi her mahallede devam ediyor. Şehir merkezindeki mahallelerde sivrisinek, sinek ve diğer haşeratlarla ilgili ilaçlama çalışmalarını düzenli şekilde yapan Nazi...

Nazilli Belediyesi’nin haşereyle mücadelesi her mahallede devam ediyor. Şehir merkezindeki mahallelerde sivrisinek, sinek ve diğer haşeratlarla ilgili ilaçlama çalışmalarını düzenli şekilde yapan Nazilli Belediyesi haşeratlarla ilgili ilaçlama çalışmalarına büyükşehir yasası ile Nazilli’ye bağlanan köy ve beldelerde de sürdürüyor.

Nazilli’nin Mahallesi konumundaki bu yerlerde özellikle hayvancılıkla uğraşan mahalle sakinlerinin yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan hayvan tezeklerinde oluşan bit ve pire mücadelesine yoğunluk veren Nazilli Belediyesi Yalınkuyu Mahallesinde detaylı bir ilaçlama çalışması başlattı. Mahalle sakinlerinin genelde oturdukları evlerinin avlularında, ya da evlerin hemen yanında bulunan hayvan ahır ve damlarında biriken tezeklerden dolayı oluşan bit ve pireler için ciddi anlamda mücadele başlatan Nazilli Belediyesi ilk ilaçlama çalışmalarını yaptı. Rutin yapılan sivrisinek ve karasinek ilaçlamalarından daha farklı ilaç kullanılarak yapılan çalışmaların periyodik olarak devam edeceğini belirten Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü sorumlusu Ramazan Özkök “Belediyemize verilen bilgiler doğrultusunda mahalle sakinlerinin bit ve pire sorununa anında ekiplerimiz ile müdahale ettik. Çalışmalar periyodik olarak devam edecek” dedi. İlaçlama çalışmalarına katılan Belediye veterineri Ahmet Şahin haşeratlar için sıkılan ilaçlardan büyük ve küçükbaş hayvanların olumsuz etkilenmemsi için gerekli tedbirlerin alınmasını sağladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; ‘’Yalınkuyu mahalle sakinleri tarafından mahallerinde oluşan zararlı haşeratlar ile ilgili bilgiyi bize iletmelerinden hemen sonra ertesi gün sağlık işleri müdürlüğü ekiplerimize gereken talimatı vererek, görevli ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Bu konu hakkında ekiplerimiz diğer tüm mahallelerimizde de gereken ilaçlama faaliyetlerini düzenli olarak yapmaktadırlar. Bit, pire ve haşerelerin oluşumu genellikle hayvan ahır ve damlarında biriktirilen hayvan tezeklerinden oluşmaktadır. Bu sebeple vatandaşlarımız bu tür yerlerde gereken tedbirleri almalı ve bu bölgelerin temizliğini düzenli olarak yapmalıdırlar. Ekiplerimiz şikâyet gelsin ya da gelmesin düzenli olarak ilaçlama çalışmalarını tüm mahallerimizde yürütmektedirler. Vatandaşlarımızın da bu konuda tedbirli olmaları bu gibi sorunların en aza indirilmesini sağlayacaktır. Belediyemizin ilgili birimleri tüm mahallelerimizde düzenli olarak ilaçlama çalışmalarını yaparak, vatandaşlarımızın sağlığını korumak için mücadele etmeye devam etmektedirler’’ifadelerini kullandı.

NAZİLLİ BELEDİYESİNİN HAŞEREYLE MÜCADELESİ HER MAHALLEDE DEVAM EDİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.