Nazilli İnciri Pazara Çıktı

Nazilli İnciri Pazara Çıktı
Nazilli Ticaret Borsası’nda sezonun ilk kuru incir tescili 9 Tl’den gerçekleştirildi.Nazilli Ticaret Borsası Binası’nda incir satışını resmiyete döken Borsa yetkilileri yaptığı açıklamada kilosu 9 TL’...

Nazilli Ticaret Borsası’nda sezonun ilk kuru incir tescili 9 Tl’den gerçekleştirildi.

Nazilli Ticaret Borsası Binası’nda incir satışını resmiyete döken Borsa yetkilileri yaptığı açıklamada kilosu 9 TL’den 1890 kilo inciri, Nazilli’nin tanınmış incir tüccarlarından Cengiz Sadıç’ın imtiyaz sahibi olduğu Barış İncir’e sattığını belirtti. İmza sonrası konuşan Nazilli Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat İzgü, “Nazilli Ticaret Borsası olarak ilk incir tesis işlemimizi gerçekleştirdik. Firmamıza gelen 1890 kilo incirimizi kilosu 9 liradan Barış İncir sahibi Cengiz Sadıç beye sattık. Tüm ihracatçı ve üreticilerimize bereketli bir sezon dileriz. Hayırlısı olur inşallah” dedi. Satışlarına 9 TL’den başladıklarını fakat hava şartlarına göre bu rakamlarda değişiklik olabileceğini belirten Başkan İzgü, “Hava şartlarına göre günün rayiç fiyatı değişebilir. Bu fiyatlar aşağı yukarı farklılık gösterebilir. %20-25 fazlalık var. Hava şartlarından dolayı bazı ürünlerde çatlak oluştu, akıtma oldu. Önümüzdeki günlerde poyraz eserse daha kaliteli bir sezon olabilir” dedi.

“HEDEFİMİZ 500 TON”

Anlaşmanın her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen ve sezonun ilk resmi incir alışını gerçekleştiren Barış İncir’in sahibi Cengiz Sadıç ise, “İyi bir sezon oldu. Kaliteli ürün elde ettik. Çıkış gösterdik. Geçen sene 200-300 ton elde ettik. Hedefimiz ise 400-500 ton. Ama şuan markalaşma çabamız var. İhracat düşünmüyoruz. İstanbul, Ankara, Samsun, Adana illerimize incir gönderiyoruz. Toptancı üzerinden satış yapıyoruz. Belirli bir müşteri kitlemiz var. Satış açısından sıkıntımız yok. Umarım hayırlısı olur” diye konuştu.

NAZİLLİ İNCİRİ PAZARA ÇIKTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.