Nazilli'de Başıboş Kedilere Belediye Sahip Çıktı

Nazillide Başıboş Kedilere Belediye Sahip Çıktı
Aydın’ın Nazilli ilçesinde annesi tarafından terk edilen 3 küçük yavru kediye hayvanserveler ve belediye ekipleri sahip çıktı.

- Aydın’ın Nazilli ilçesinde annesi tarafından terk edilen 3 küçük yavru kediye hayvanserveler ve belediye ekipleri sahip çıktı.

Nazilli'de görev yapan bir öğretmen tarafından sokakta donmak üzereyken kurtarılan kedilere sahiplenilmesi için sosyal medyadan verilen ilana, Nazilli Belediyesi Veterinerlik birimi destek çıktı. Geçtiğimiz hafta sonu Turan Mahallesinde babasını ziyarete gittiği öğle saatlerinde sokakta gördüğü yavruları gece geç saatlerde dönüş yolunda da annesi tarafından terk edilmiş ve donmak üzere olduklarını fark eden Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Sabri Tatman, yavruları alarak besledi. Daha yeni doğduğu ve anneleri olmadığı için beslenemeyen yavru kedileri internetten izlediği videolardan öğrenerek besleyen Tatman, süt anne olacak kedi veya sahiplenmek isteyecek birilerini bulmak için sosyal paylaşım sitesinde 56 binin üzerinde üyesi bulunan Nazilli sayfasına ilan bırakmasının ardından ise kendisine Nazilli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner birimi ulaşarak kedileri teslim aldı. Geçtiğimiz günlerde de çöp konteynırı kenarına ağzı kapalı poşet içerisine bırakılan kedilere de sahip çıkan Veterinerlik Birimi, üç yavruyu hem bakımlarının kolaylaşması hem de sahiplenmek isteyenlerin ulaşması için Nazilli Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürdü.

Kedileri soğuktan donmak üzereyken bulduğunu ifade eden Sabri Tatman; “Kediler, çok açtılar. Gece yarısı eve getirdik ve damlalık ile sütle mamayla besledik, ısıttık. İnternetten bakımlarını öğrendim. Öncelikle donmalarını engelledik. Ondan sonra sütle, biberonla birlikte besledik. 3 gündür yaşıyorlar. Ayakta tutmaya çalışıyoruz ama bir taraftan da sahiplenen olursa diye sorduk, soruşturduk. Facebookta Nazilli Sayfası’nda da bunu duyurdum. Öğrencilerimden isteyenler oldu ama götürüp bakamazlar diye vermek istemedim. Çünkü çok küçükler daha gözleri bile açılmadı. İnşallah barınakta iyi bakılır ve sahiplenenler olur” dedi.

Tatman, Nazilli Sayfası yöneticilerine de ilgilerinden dolayı teşekkür ederek birkaç gün içinde de öğrencileriyle beraber kedileri görmek için barınağa ziyarette bulunacaklarını ifade etti.

Duyarlılığından dolayı Sabri Tatman’a teşekkür eden Nazilli Belediyesi Veteriner Hekimi Ahmet Şahin; “Hayvanlarımızı barınağımızın kedi bölümüne alacağız. Orada onları biberonla besleyeceğiz. Başının çaresine bakacak hale geldikten sonra sahiplendiririz ya da doğal hayata geri bırakırız. Duyarlılığınız içinde gerçekten çok teşekkür ederiz. Biz onlara gerekli hassasiyeti gösteririz” diye konuştu.

PET SHOP’TAN DEĞİL BARINAKTAN ALIN

Geçtiğimiz günlerde poşet içerisinde çöp konteynırı yanında bulunan kedilerden birinin öldüğünü söyleyen Ahmet Şahin; “Geriye kalanları hala yaşıyor. Onları da süt anne olmadığı için biberonla besliyoruz. Şırıngayla ağızdan besin takviyesi yapıyoruz. Başlarının çaresine bakacak hale geldikleri zaman onları da sahiplenen olursa sahiplerine eğer olmazsa doğaya salıvereceğiz. Aynı şekilde ilçemizde kaza yapmış ve sahibi olmayan başı boş hayvanları Nazilli Belediyesi’nin telefonlarını aradıkları zaman bizim ekibimiz gelir, köpekleri yada kediler alır. Geçici barınağımıza götürür. Eğer yaralı veya hastaysa iyileştirdikten sonra ya sahiplendiririz yada doğaya salıveririz. Hayvan sahiplenmek isteyen varsa Pet Shoplardan almalarını değil, gelip barınağımızdan almalarını rica ediyoruz. Hem barınaklardaki hayvanları sahiplendirilmiş olur hem bir de ücretsiz olarak hayvan sahibi olurlar. Biz barınakta bu hayvanlara devamlı bakmıyoruz. Rehabilite ediyoruz. Aşılamaları, küpelemeleri veya gerekirse kısırlaştırılmalarından sonra doğaya geri salıyoruz. Şuanda tedavi edilen 5-6 tane köpeğimiz var. Barınakta genel anlamda 50 kadar köpeğimiz var” ifadelerini kullandı.

SIKIŞAN KÖPEĞİ KURTARDILAR

Öte yandan aynı gün Akçay nehri üzerindeki regülatör kapağının arasına düşen sahipsiz köpeğin sesini duyan bir vatandaşın ihbarı ile de kurtarma operasyonu yapan Nazilli Belediyesi Veteriner birimi, yaklaşık yarım saat süren çalışmalar sonunda 3 metre derinlikteki alandan köpeği çıkararak hayvan barınağına götürdü.

NAZİLLİ'DE BAŞIBOŞ KEDİLERE BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.