’Nazım Hikmet Araştırma Ödülü’ iki isme gitti

’Nazım Hikmet Araştırma Ödülü’ iki isme gitti
6. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nda verilen "Nazım Hikmet Araştırma Ödülü'ne bu yıl, "Nazım'ın Evinde Vera'nın Sofrasında" kitabını birlikte...

6. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nda verilen "Nazım Hikmet Araştırma Ödülü'ne bu yıl, "Nazım'ın Evinde Vera'nın Sofrasında" kitabını birlikte hazırlayan yazar Arif Keskiner ve M. Melih Güneş layık görüldü.

Tepebaşı Belediyesi tarafından 26-29 Mayıs tarihlerinde düzenlenen programda ödül almaya hak kazanan Keskiner ve Güneş, ödüllerini düzenlenen törende Şiir Buluşması'nın onur konuğu şair Ahmet Telli'nin elinden aldı. Keskiner ve Güneş'in birlikte hazırladıkları "Nazım'ın Evinde Vera'nın Sofrasında" kitabı; Nazım Hikmet'in Moskova'daki evini ziyaret etmiş ve karısı Vera Tulyakova Hikmet tarafından ağırlanmış bu konukların yıllar sonra kaleme aldığı anılardan oluşuyor.

Her yıl Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen şiir buluşmaları kapsamında, Nazım Hikmet'in şiiri üzerine yapılan edebi araştırmalara verilen ödülü M. Melih Güneş, 2014 yılında da kazanmıştı. "Nazım'ın Evinde Vera'nın Sofrası'nda" kitabı ve farklı şehirleri gezen sergi, Nâzım Hikmet'in etkilerinin izini sürerek, bunların kaybolmadan belgelenmesini amaçlıyor.

’Nazım Hikmet Araştırma Ödülü’ iki isme gitti

’Nazım Hikmet Araştırma Ödülü’ iki isme gitti

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.