Nazım’da Gümbür Gümbür Şov

Nazım’da Gümbür Gümbür Şov
Dinçer Özer ile 9. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali Yenimahalle Belediyesi’nin de işbirliğiyle muhteşem bir organizasyona imza attı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahiğliğinde...

Dinçer Özer ile 9. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali Yenimahalle Belediyesi’nin de işbirliğiyle muhteşem bir organizasyona imza attı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahiğliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Ankara 2’inci Bölge Milletvekili Adayı Ali Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı ve proje yazarı Dinçer Özer önderliğinde, yurt içi ve yurt dışından 700 okuldan gelen başvurular arasından seçilen 160 öğrenci performanslarını sergiledi.

Gecede, Bursa Yunus Emre Ortaokulu, Balıkesir Kesput 120. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu, Adana Yüreğir Atakent İMKB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Adıyaman Merkez Fevzi Çakmak Ortaokulu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ritim Topluluğu, Hacettepe Üniversitesi Tımbıka Ritim Topluluğu, Portekiz Pulsat Vurmalı Çalgılar Topluluğu, Fransa Paris Gana Ritim Topluluğu, İtalya Vibrafon Dinletisi ve Dinçer Özer Vurmalı Çalgılar Topluluğu birbirinden güzel gösterilerini Başkentliler için sergiledi.

MÜZİK; BARIŞIN, SEVGİNİN, KARDEŞLİĞİN SEMBOLÜDÜR

Gecenin sonunda katılımcı okulların öğretmenlerine plaket veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Müzik aşk demek, sevgi demek, barış demek” dedi.

Müziğin insanları birbirine kaynaştıran bir olgu olduğuna dikkat çeken Yaşar “ Dünyanın neresinden gelirse gelsin, hangi çalgıyı çalarsa çalsın, ne tür müzik yaparsa yapsın insanoğlu müzikten her zaman yaşam sevincini almıştır. Müzik; barışın, sevginin, kardeşliğin sembolü, savaşın karşıtıdır. Savaşa harcanan paraları, insanlığın kin ve nefrete harcadığı kaynakları müzik için, insanlık için harcasak, kardeşçe bu güzel dünyada beraberce yaşasak, ülkelerde kavga olmasa, savaş olmasa, kan dökülmese, herkesi kucaklasak ne güzel bir dünya olur. İşte bunu yapabilmeliyiz” diye konuştu.

Festivalin finalinde ise 160 kişilik dev koro hep beraber salonu coşturdu. Seyircilerin ayakta alkışladığı final gösterisinde salonda yer yerinden oynadı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.