"Ne Aziz milletimiz var, ne büyük milletimiz var"

"Ne Aziz milletimiz var, ne büyük milletimiz var"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askeri ile polisi ile köy korucuları ile milletimin o tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan yediden yetmişe genciyle, kadınıyla...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Askeri ile polisi ile köy korucuları ile milletimin o tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan yediden yetmişe genciyle, kadınıyla erkeğiyle o kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne Aziz milletimiz var, ne büyük milletimiz var" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde uçaklar tarafından bombalanan ve 50 kişinin şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı ziyaret etti. Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehitler için dua etmesinin ardından yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, silahlı kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı'nı selamlayarak,"Sizlerin 15 Temmuz'daki duruşunuz, sizlerin Aziz milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun özellikle saldırılarını püskürtmüştür. Ramazan iftarında sizlerle yine bir araya gelişimizde de söylemiştim, içimizde hainler olabilir, bu hainler asla bizi yıldırmasın yıldırmayacak demiştim nitekim bu hainler işte geldiler Özel Harekatımızı bombalamak suretiyle 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular ama onlar lanetleri ile anılacaklar. Şehitlerimiz, hiç unutulmayacak, onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar. Hani diyor ya şair: "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Huda etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda'" diye konuştu.

"SEN KİMSİN? BİR DEFA HADDİNİ BİLECEKSİN, KENDİNİ BİLECEKSİN"

"Biz askeri ile polisi ile köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da hamd olsun bir olduk, beraber olduk, kardeş olduk hep birlikte Türkiye olduk" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Niye biliyor musunuz? Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor. Sadece bize oralardan "geçmiş olsun" diyor, söyledikleri bu. Arkasından "Ama gelecek için endişe duyuyoruz'. Neymiş endişeleri? Endişeleri şu beyefendilerin: Bu içeri alınanlar, tutuklananlar, şunlar, bunlar vesaire bunların sayısı daha da artar mı? Suçluysa artar. İşte bir tanesi, ne yazık ki Amerika'da aynı zamanda önemli bir makamda olan veya Amiral, kalkıyor "İrtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum" bunu söylüyor. İnsan biraz sıkılır ya, bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende, darbeciyi sen ülkende zaten besliyorsun."

"SAKALIMIZI KESTİLER, UNUTMAYIN KESİLEN SAKAL ÇOK DAHA GÜR BİTER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim milletimi asla inandıramazsın, milletim şu anda bu tezgahın içinde olanları da biliyor ve bu tür açıklamalar bunun arkasında kimlerin olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi biliyor ve bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmeyecek. Şu gördüğünüz bina ile bu yaptıkları tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayın kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah bunun yerinde çok daha muhteşem, çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda burada, proje şu anda bitmiş vaziyette, inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"NE AZİZ MİLLETİMİZ VAR, NE BÜYÜK MİLLETİMİZ VAR"

Şehitlerin çok önemli bir yere gittiğinin, peygambere komşu olduklarını belirten Erdoğan, "Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor peygamber', onlar sevgili Peygamberimizin ağuşunda. Peygamberlikten sonra en yüce makama ulaştılar. Zaten sizlerin, bizlerin hedefinde de bu yok mu? Nerede, nasıl bu ömrümüzü noktalayacağımıza dair elimizde bir belge var mı? Kimisi trafik kazasında gidiyor kimisi ayağı taşa takılıyor gidiyor kimsisi kalp krizinden gidiyor ama kimileri de işte bu mutlu, bu kutlu yolda şehit oluyor, şehadet şerbetini içiyor. Askeri ile polisi ile köy korucuları ile milletimin o tankların önüne yatmak suretiyle şehit olan yediden yetmişe genciyle, kadınıyla erkeğiyle o kutlu mücadeleyi veren milletimi kutluyorum. Ne Aziz milletimiz var, ne büyük milletimiz var. Bu dünyaya aslında bir demokrasi destanının yazılmasıdır. Türk milleti bu destanı bir kez daha yazdı. Silahlı kuvvetlerin içerisinde bu hainlere, bu adilere, bu alçaklara karşı dik duruşunu sergileyen kardeşlerimi de ayrıca kutluyorum. Milletimle el ele bu yolda yürümeleri sebebiyle onları tebrik ediyorum. Dik duracağız, eğilmeyeceğiz ve bu yolda aynı kararlılıkla devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.