Nefes Kestiler

Nefes Kestiler
‘Solotürk Türk Yıldızları’, 25 Kasım Edirne’nin kurtuluş etkinlikleri kapsamında, Edirne’de yaptıkları gösteriyle nefes kesti. Tarihi Selimiye Camii meydanında toplanan Edirneliler, Solotürk’ün göster...

‘Solotürk Türk Yıldızları’, 25 Kasım Edirne’nin kurtuluş etkinlikleri kapsamında, Edirne’de yaptıkları gösteriyle nefes kesti. Tarihi Selimiye Camii meydanında toplanan Edirneliler, Solotürk’ün gösterisine büyük ilgi gösterdi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in girişimleriyle, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümünde kente gelen Solotürk ekibi, yaptıkları muhteşem gösteriyle Edirnelilerin adeta gönlünü fethetti. Tarihi Selimiye Camii yakınlarında gösterilerini gerçekleştiren Solotürk pilotları, vatandaşların büyük ilgisini topladı. İlk defa böyle bir gösteriyi canlı canlı izleyen Edirneliler, duygularını ifade etmekte zorlanırken, tüylerinin diken diken olduğunu ve çok gururlandıklarını söyledi. Edirneliler, Solotürk’ün performansı boyunca ellerinde cep telefonları ve kameralarla o onları kayıt etti.

Tarihi Selimiye Camii meydanında kurulan çadırda, ‘Solotürk Türk Yıldızları’ demo ürünlerine de vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Solotürk pilotlarının imzalı afişlerini almak için uzun kuyruklar oluştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da 25 Kasım Edirne’nin kurtuluş etkinliklerinde böyle bir ana şahit olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bir kez daha şükranlarını sunduğunu söyledi. Başkan Gürkan, "Bunu anlatabilecek bir kelime yok, bunu anlatabilecek bir olay da yok. Türk milletinin hem Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e hem de Türkiye Cumhuriyet’inin bekasına, bağımsızlığına, bu Cumhuriyet’i kuran ve bugüne kadar yaşamasını sağlayan ve ilelebet yaşatacak olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ni, Edirnelilerin ne kadar sevdiğini ve güvendiğini bir kez daha gösterdi" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.