‘Nefes kredisine ilave kaynak aktarıldı’

‘Nefes kredisine ilave kaynak aktarıldı’
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının (KMTSO) kaynak aktarımı ile devam eden Nefes Kredisi’nin limiti 5,5 milyon TL’den 16,5 milyon TL’ye çıktı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının (KMTSO) kaynak aktarımı ile devam eden Nefes Kredisi’nin limiti 5,5 milyon TL’den 16,5 milyon TL’ye çıktı.

Global ekonomide yaşanan daralmayı çözmek ve uygun faizli finansman sağlamak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odaların birlikte başlattığı Nefes Kredisi KOBİ’lere yaradı. Kaynakların KOBİ’lere aktarılması illerde devam ederken Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplam finansmanı 5,5 Milyon TL’den 16,5 Milyon TL’ye çıkarıldı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Nefes Kredisi toplam limitinin arttırılması ile KOBİ’lerin rahatladığını söyledi.

“Bilindiği üzere, KOBİ’lerimizin üzerindeki yüksek faiz baskısını azaltmak, finansal daralmayı ortadan kaldırmak ve ticari hareketlilik sağlamak amacıyla, oda ve borsaların katılımı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde Nefes Kredisi adı altında yeni bir finansal kaynak oluşturulmuş ve 5,5 milyon lira kaynak sağlanmıştı” diyen Zabun şöyle konuştu: “Gelen taleplerin yoğunluğu üzerine Odamız Yönetim Kurulu’nun kararı ile bu kaynak 16,5 milyon Lira’ya çıkarılarak üyelerimizin hizmetine sunulmuştur.  Bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek 250 TL ve Hazine Müsteşarlığı’nın talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyon dışında üyelerimizden herhangi bir masraf veya komisyon talep etmeyecektir.  TOBB Nefes Kredisi’nde Kredi Garanti Fonu (KGF) KOBİ’lere %85 oranında kefalet sağlayacaktır.  KOBİ niteliğindeki üyelerimiz, TOBB Nefes Kredisi’ne başvurabilmek için öncelikle Odamızdan TOBB Nefes Kredisi İçindir ibareli faaliyet belgesi alacaktır.  Daha sonra üyelerimiz Ziraat Bankası ve Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile müracaat edecektir. Bankaların ve KGF’nin yapacağı değerlendirme sonucu olumlu çıkması durumunda TOBB Nefes Kredisi kullandırılacaktır. TOBB Nefes Kredisi her bir üyemiz için 1 kez kullandırılacaktır. TOBB Nefes Kredisi, bankaların daha önce kullandırdıkları kredilerin kapaması için kullandırılamayacaktır. KOBİ’lerimizin faaliyetlerinde onlara destek niteliğindeki bu yeni kaynağın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.