Nevruz Startı Verildi

Nevruz Startı Verildi
Diyarbakır’da 2015 yılı Nevruz kutlamalarının startı, düzenlenen toplantıyla verildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Nevruz’da verilecek mesajların, çözüm sürecinde yeni bi...

Diyarbakır’da 2015 yılı Nevruz kutlamalarının startı, düzenlenen toplantıyla verildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Nevruz’da verilecek mesajların, çözüm sürecinde yeni bir adımın ve gelişmenin müjdecisi olacağını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) öncülüğünde, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Nevruz Bayramı kutlamalarının startı verildi. Nevruz kutlamalarına bu yıl dünya çapında devlet başkanları başta olmak üzere bir çok kesime davetiye gönderildi.

Bu yıl yapılacak kutlama programının içeriği düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Nevruz Bayramı kutlamalarına ilişkin bilgi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Nevruz’u başta Kürtler olmak üzere bütün Ortadoğu halkları için özgürlüğün müjdesi olarak tanımladı. Bu yıl yapılacak Nevruz kutlamalarında demokratik değerleri savunan, özgürlük umudunu büyütmek isteyen herkesin büyük bir coşkuyla katılacağını anlatan Kışanak, özelikle Diyarbakır Nevruz’u çok özel bir önem taşıdığını söyledi.

"2015 YILI NEVRUZ’UNA KOBANİ DİRENİŞİ VE ROJAVA DEVRİMİ DAMGASINI VURACAKTIR"

Diyarbakır’da yapılan Nevruz kutlamaları aynı zamanda kentin bir kimliği haline getirildiğini kaydeden Kışanak, dünya Kürtleri böyle tanıdığını vurguladı. Diyarbakır Nevruz’unun milyonlara ev sahipliğini yaptığına dikkat çeken Kışanak, Nevruz’un dünyadaki en görkemli kutlamalardan biri olduğun ve Diyarbakır Nevruz’u ile yarışan dünyada yapılan gösterilerin sayısının çok az olduğunu dile getirdi. Kışanak, "Diyarbakır’a gelecek milyonlar, direnişin ve kazanımın gururunu yaşayacaklar. Çünkü 2015 yılı Nevruz’una Kobani direnişi ve Rojava devrimi damgasını vuracaktır. Bu Nevruz’un böylesi özel bir gündemi var. Hepimiz, Ortadoğu’daki bu saldırılarının başladığı günden bu yana gerek mücadele ederek, gerek dayanışma içerisinde olarak gerekse de kentimize gelen insanların ihtiyaçlarını karşılama konusunda büyük bir seferberlik içerisinde olduk. Şengal ve Kobani’de yaşanan saldırılarda acıların yaralarını sarmaya gayret ettik. Orada yaşanan özgürlük arayışını biz burada sahipledik. Bu yıl kutlayacağımız Nevruz ile yaptıklarımız zirveye çıkmış olacak" dedi.

"2015 NEVRUZ’U TARİHE BÜYÜK NOT DÜŞECEK"

Çözüm sürecinde son derece önemli ve kritik bir aşamaya gelindiğini aktaran Kışanak, şunları söyledi:

"Bu Nevruz’da ortaya çıkacak mesajlar özellikle de Abdullah Öcalan’ın mesajı ve halkımızın duruşu, çözüm sürecinde yepyeni bir adımın, gelişmenin müjdesi olacaktır. Ben inanıyorum ki bu Nevruz’da tarihin çok önemli sayfalarında birini oluşturacağız. Tüm halkımıza Nevruz çağrısında bulunuyorum, gelin hep beraber Nevruz halayına dahil olun, 21 Mart’ta Diyarbakır’da bu görkemli özgürlük buluşmasına katılın. 2015 Nevruz’u tarihe büyük not düşecek."

Kışanak’ın ardından söz alan DTK Daimi Meclis Üyesi Seydi Fırat ise, bir basın mensubunun ‘Öcalan’ın mesajı görüntülü mü yayınlanacak?’ yönündeki sorusuna, "Bununla ilgi henüz netleşen bir durumun yok" diye cevap verdi. Fırat, bu yıl Nevruz kutlamalarına Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah olmak üzere dünyanın bir çok bölgesinde devlet başkanları, parlamenterler, sivil toplum kuruluş temsilcilerini davet ettiklerini söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.