Nevzat Pakdil Türkoğlu’nda Demokrasi Nöbetine Katıldı

Nevzat Pakdil Türkoğlu’nda Demokrasi Nöbetine Katıldı
Türkoğlu’nda düzenlenen demokrasi nöbeti devam ediyor. Kent meydanında nöbete Türkiye Parlementerler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil katıldı.

Türkoğlu’nda düzenlenen demokrasi nöbeti devam ediyor. Kent meydanında nöbete Türkiye Parlementerler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil katıldı. 

Nevzat Pakdil yaptığı konuşma; “Öncelikle hepinize geçmiş olsun, şuanda tam yeni yeni hissediliyor ama, hakikaten Türkiye açısından büyük bir tehlikeydi.

2-20160728152421.jpg

‘DÜNYA’YA VE DÜNYA İNSANLIĞINA MESAJ VERMEK İÇİN BİR FIRSAT’

Türkiye’yi belki elli yıl, yüz yıl geriye götürecekti. Türkiye’nin dünya milletlerindeki yerini çok gerilere atacak bir olayı hep birlikte yaşadık. Acı bir olaydı, ama bazen ilaçlarda acıdır. Ama şifa verir. Buradan bizim bir ders çıkarmamız gerekiyor. Ümit ediyorum ki inşallah bu süreçte Türkiye ‘yi yeniden yapılandırmak Cumhuriyetimizi daha kuvvetli kavil kılmak, bütün demokratik müesseslerimizi yeterince güçlendirmek, dünya’ya ve dünya insanlığına bir mesaj vermek için önümüze bir fırsat rabbim getirdi. Ümit ederim bu fırsatı hep beraber değerlendiririz.

Meclisin bombalandığında, ben Türkiye Büyük Millet Meclisini içinde genel kuruldaydım. Üç tane bomba ikisi meclisin çatısına isabet etti, bir tanesi yana düştü. Ses bombaları kurşunlar ve kurşunlamalar hariç. Muhterem kardeşlerim inanıyorum ki, bu bir hırsın, ihtirasın önlenemeyen, dizginlenemeyen ifadesidir. Yani yıllardır, bu milletin bütün imkanlarını seferber ederek her türlü hayır hasanet noktasında birbiriyle yarışarak bu memleketin çocukları okusun, büyük insanlar olsunlar, Türkiye’mizi kalkındıralım derken birden bire bu yavrularımızın nasıl bir terör odağı içerisine düştüğü ve bu eğitilen insanların Türk Silahlı Kuvvetlerimizin elbisesini giymiş olan bu kişilerin birden bire uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla milletin üstüne nasıl yürüdüğü, nasıl ateş açıldığı hayretler içinde gördük.

1-20160728152421.jpg

Allah bir daha böyle kötü günleri hiç birimize yavrularımıza göstermesin diyor. Allah yar ve yardımcımız olsun diyerek sözlerimi bitiriyorum,” dedi.

Geç saatlere kadar kent meydanında vatandaşlarla bir arada oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.