Nevzat Pakdil’in 23 Nisan Mesajı

Nevzat Pakdil’in 23 Nisan Mesajı
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat PAKDİL 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramının 94.Yıldönümü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat PAKDİL 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramının 94.Yıldönümü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

 Pakdil yaptığı yazılı açıklamada Milli Egemenlik vurgusu yaptı. Pakdil şöyle devam etti.  “23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Atatürk’ün liderliğindeki istiklâl mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklâl mücadelesini başarıyla sonuçlandırarak, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, sonsuza kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya duyurmuştur.

23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, ülkemizde dünya çocuklarının da katılımıyla kutlayarak; barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak noktada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık etmekteyiz.

Kuruluşunun 94. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün de demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir.

Geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz çocuklarımızın, daha önceki nesillerin izinden giderek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için günü geldiğinde azim ve kararlılıkla sorumluluklarını yerine getireceğine inanıyor ve güveniyoruz. Onların başarısı ile ülkemizi daha güzel günlere taşıyacaktır.

Bu vesile TBMM’nin kuruluşunun 94.yıl dönümünü ve 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.