Nijerya Temizlendi !

Nijerya Temizlendi !
Dünya Sağlık Örgütü, 42 gündür Nijerya’da Ebola salgınının görülmediğini belirterek, “Nijerya Ebola salgınından temizlendi” açıklamasını yaptı.Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi Rui Gama Vaz, Nijerya’nın...

Dünya Sağlık Örgütü, 42 gündür Nijerya’da Ebola salgınının görülmediğini belirterek, “Nijerya Ebola salgınından temizlendi” açıklamasını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü temsilcisi Rui Gama Vaz, Nijerya’nın başkenti Abuja katıldığı konferansta Nijerya’nın Eboladan temizlendiğini ifade ederek “Bu olağanüstü bir başarı öyküsü. Fakat bu savaşı kazandığımızdan emin olmalıyız. Batı Afrika tamamen Eboladan temizlendiği zaman savaşı kazanmış oluruz” dedi.

Nijerya’da Ebola virüsü ilk olarak 20 Temmuz’da ülkeye gelen Liberyalı diplomat Partick Sawyer’ın hastalanarak hastaneye kaldırılması sonrası görülmüştü. Sawyer, hastaneye götürüldüğü sırada hastalığı sağlık çalışanlarına da bulaştırmış ve Ebola ülkede yayılmaya başlamıştı. Özellikle Batı Afrika’da etkili olan Ebola salgınında bugüne kadar 4 bin 546 kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.