Nilüfer Belediyesi’nden ‘Çalışan Memnuniyet Anketi’

Nilüfer Belediyesi’nden ‘Çalışan Memnuniyet Anketi’
Nilüfer Belediyesi, personeline yönelik düzenlenen çalışan memnuniyet anketini açıkladı.Yapılan anketle memnuniyet ölçümü yapılırken, çalışanların yönetimden talepleri de alındı. Düzenlenen anketin s...

Nilüfer Belediyesi, personeline yönelik düzenlenen çalışan memnuniyet anketini açıkladı.

Yapılan anketle memnuniyet ölçümü yapılırken, çalışanların yönetimden talepleri de alındı. Düzenlenen anketin sonuçlarını Doç. Dr. Kurtuluş Kaymaz Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, başkan yardımcıları ve müdürlerin katıldığı toplantıda değerlendirdi. Kaymaz, Halk Evi, Alaaddinbey hizmet binası ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kütüphane Müdürlüğü’nün üç farklı mevkide değerlendirildiğini belirtti. Çalışanların memnuniyeti seviyesini ölçmek için güvenilirliği olan 42 ifadeye yer verildiğini kaydeden Kaymaz, yüzde 79’luk katılımla 802 kişiyle görüşüldüğünü açıkladı.

Yüz yüze yapılan anket sonucunda personelin 5 üzerinden 4,37’sinin Nilüfer Belediyesi’nde çalışmaktan memnun olduğunu söyleyen Kaymaz, “Hiçbir anket her zaman tam doğruyu göstermez. Her birinin kendine özgü iç dinamikleri var ve sonuçlar üzerinde ip uçları veriyor. Yaptığımız ankette çalışanların kendilerini buraya ait hissettiklerini görüyoruz. Çalışanların görüşleri bizim için referanstır. Gerçekten aidiyet duygusu hisseden kişilerin görüşlerine değer vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Zaman zaman çalışanlara yönelik yapılan anketlerde düşük değerlerle de karşılaştıklarını da ifade eden Doç. Dr. Kaymaz, değerlerin düşük olduğu alanların problem olarak değil, çalışanların beklentisi olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Nilüfer Belediyesi’nde çalışan personelin eğitim seviyesi, yaş ve cinsiyet profilinin de yer aldığı ankette çalışanların yüzde 22,32’si 21-30 yaş, yüzde 40,40’ı 31-40 yaş, yüzde 27,56’sının da 41-50 yaş aralığında olduğu açıklandı. Kaymaz, anket sonucunda Nilüfer Belediyesi’nin yüzde 38,78’inin üniversite, yüzde 27,18’inin lise, yüzde 15,59’unun ilkokul ve ortaokul, yüzde 3,62’sinin yüksek lisans, yüzde 0,62’sinin de doktora mezunu olduğunu açıkladı.

NİLÜFER BELEDİYESİ, PERSONELİNE YÖNELİK DÜZENLENEN ÇALIŞAN MEMNUNİYET ANKETİNİ AÇIKLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.