Nilüfer’de Kadına Şiddete Hayır

Nilüfer’de Kadına Şiddete Hayır
Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde şiddeti protesto etmek için yürüdü.

- Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde şiddeti protesto etmek için yürüdü.

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Kadın Dayanışma Merkezi iş birliğiyle düzenlenen yürüyüş FSM Bulvarı’nda Nilüfer Kent Konseyi önünde başladı. Kadın Meclisi üyeleri ve çok sayıda Nilüferli kadının da destekleriyle düzenlenen yürüyüş Organik Pazar Alanı’nda sona erdi. Yürüyüş sırasında kadınlar sloganlarla yağan yağmura rağmen şiddete ‘dur’ derken, yapılan basın açıklamasıyla kadına şiddete karşı düşünceler dile getirildi.

Nilüfer Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı, yaptığı açıklamada, kadına uygulanan şiddetin sorumlusunun devlet olduğunu söyledi. Kadını kadın olarak kabul etmeyen devlet uygulamalarının, kadınların her gün özgürlüğünün kısıtlanmasına, tecavüze uğramasına sakat bırakılmasına sebep olduğunu ileri süren Helvacı, “2014 yılının ilk on ayında ülkemizde 255 kadın öldürüldü. Kadına karşı uygulanan şiddet her geçen gün artmakta. Cumhurbaşkanı değişik dönemlerde kadın ve erkeğin eşit olmadığına işaret ederek aslen hükümetin bakış açısını ortaya koymaktadır. Meclisiyle, hükümetiyle, yargısıyla içinde bulunulan sistem, kadını şiddetten koruyamamaktadır. Tüm kadınları örgütlü mücadeleye çağırıyoruz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak, kadınlar özgür olana kadar haykıracağız” dedi.

Yürüyüş sonunda aşure ikram edilen kadınlar daha sonra Uğur Mumcu Sahnesi’nde Oyun adlı belgesel filmi izledi.

NİLÜFER’DE KADINA ŞİDDETE HAYIR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.