Numan Kurtulmuş Yapımı Süren Ünye Devlet Hastanesi’ni İnceledi

Numan Kurtulmuş Yapımı Süren Ünye Devlet Hastanesi’ni İnceledi
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti’nin iktidarını sağlayan en önemli hizmetlerin başında sağlık hizmetleri geliyor. 2002 ile kıyaslanmayacak şekilde sağlık hizmetleri hem kalite açısından...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti’nin iktidarını sağlayan en önemli hizmetlerin başında sağlık hizmetleri geliyor. 2002 ile kıyaslanmayacak şekilde sağlık hizmetleri hem kalite açısından yükseldi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi çalışmalarını sürdürüyor. Kurtulmuş, yapımına 2010 yılında başlanan 300 yataklı Ünye Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş’a Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da eşlik etti.

"Epeydir gecikmiş olan Ünye Hastanemizin en kısa süre içerisinde halkımıza hizmet vermeye başlaması mümkün olacak. Öncelikle müteahhit firma ayın 16’sına kadar teslim edecek ve hastane hizmetlerinin verilir hale gelmesi için Sağlık Bakanlığımız talimatlarını verecek. Ümit ediyoruz ki ay sonunda hastanede en azından bir kısmında hastaların bir kısmı kabul edilmesi mümkün olacak" dedi.

Yapımına devam edilen hastanenin geri kalan bölümlerinin hızlı bir şekilde tamamlanacağını belirten Kurtulmuş, "Fevkalade güzel olan bu hastanemizi çok kısa bir süre içerisinde tamamlamış olacağız. 14 ameliyathanesi, böbrek diyaliz merkezlerinin olduğu, 425 yatak kapasitesi bulunan son derece büyük bir hastaneden bahsediyoruz ve Türkiye’nin en üst standartlarında olmuş bir hastanedir" şeklinde konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kurtulmuş, "AK Parti’nin 13 yıllık iktidarında sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yapıldı ama muhalefet partilerinin çok bu alana yönelik taahhütleri yok. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "AK Parti’nin iktidarını sağlayan en önemli hizmetlerin başında sağlık hizmetleri geliyor. 2002 ile kıyaslanmayacak şekilde sağlık hizmetleri hem kalite açısından yükselmiştir hem de yaygınlaştırılmıştır. Türkiye’nin neresinde olursa olsun vatandaşlarımız rahatlıkla sağlık hizmetlerine ulaşabilir noktaya gelmiştir ve sistem kendi içerisinde eksikliklerini kapatarak daha iyi bir noktaya geliyor. Sürekli hastanelerimiz açılıyor, sağlık ocaklarımız açılıyor, büyük şehir hastaneleri kuruluyor. Dikkat ederseniz önce hasta zinciri kuruluyor, farklı kurumların yönetiminde olan sağlık hizmetleri tek bir kurum altında toplanmış arkasından sağlık zincirleri kurulmuş, arkasından da şehir hastaneleri dediğimiz her alanda hizmet edebilecek, tıbbi bütün ihtisas alanların var olduğu büyük hastaneler inşa edilmeye başlanmıştır. Böyle bakıldığında bu bir devrimdir. İnşallah bundan sonraki dönemde de sağlık hizmetlerinin verdiği memnuniyet artarak devam edecek, eksiklikler varsa bunlar süratle tamamlanacak" karşılığını verdi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI NUMAN KURTULMUŞ,

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.