Nurhak’ta Çanakkale Konferansı

Nurhak’ta Çanakkale Konferansı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Nurhak İlçe Belediyesi tarafından ortaklaşa  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma programları kapsamında ‘’Çanakkale Geçilmez ve Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri’’ konferansı düzenlendi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Nurhak İlçe Belediyesi tarafından ortaklaşa  18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma programları kapsamında ‘’Çanakkale Geçilmez ve Çanakkale’nin Maraşlı Şehitleri’’ konferansı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce organize edilen konferansa Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Ak Parti Nurhak İlçe Başkanı Baki Kurt ile vatandaşları katıldı.

2-20170324171255.jpg

Konferans, Çanakkale Şehitleri için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşının okunması ile başladı. Çanakkale Şehitleri ve Çanakkale’de şehit düşen Maraşlı şehitleri anlatan kısa film gösterisi ile devam etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, ‘’Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü münasebetiyle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma programı kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı. Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa düzenlenen bu konferans için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederim. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan bütün vatandaşlarımızın; Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle topyekun emperyalist devletlere karşı cephelerde savaştığı ve bu cennet vatanın bize miras bırakıldığı gündür Çanakkale zaferi” diye konuştu.

1-20170324171256.jpg

Daha sonra konferansına başlayan Tarihçi Yazar Mehmet Işık: ‘’Sayın Başkanımızın konuşmasında vurguladığı kardeşliğimiz Çanakkale Ruhu içerisinde en büyük örnektir. Çanakkale Savaşında bu topraklarda yaşayan hiç kimse ayrım yapmadı. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi  bir oldular. Çanakkale Geçilmez dediler. Bizler de bir olacağız, diri olacağız ve Emperyalist güçlere 15 Temmuz da olduğu gibi gereken cevabı her zaman vereceğiz.  Çanakkale de bunu yaşadık, hasta adam dedikleri Vatanımızın her ferdi Çanakkale de bir oldu, 253.000 şehit verdik. Derdimiz atalarımızın mirası bu toprakları korumak ve kardeşçe yaşamak. Bizler bir olduğumuz sürece bu topraklar daima bizim kalacaktır.

3-20170324171256.jpg

Çanakkale Geçilmez dediler. Geri dönmediler. Vatan mevzu ise her şeyi geride bırakıp cepheye koştular. 15 yaşında çocuklarımız şehit oldu. Eğitim ordumuz yok oldu. Okullar mezuniyet vermedi. Şimdi bu ruhu yaşamak ve yaşatmak için birliğe daha çok ihtiyacımız var” dedi

Konferans sonrası Nurhak İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, Tarihçi Yazar Mehmet Işık’a, Mustafa Kemal Atatürk’ün yazdığı Nutuk adlı kitabı hediye etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.