Nuri Parmaksız: “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız”

Nuri Parmaksız: “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız”
Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından düzenlenen “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” adlı slogan ve logo yarışmasının üçüncüsü, ödül töreniyle sona erdi.

- Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) tarafından düzenlenen “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız” adlı slogan ve logo yarışmasının üçüncüsü, ödül töreniyle sona erdi.

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılan ödül törenine İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Yenimahalle Belediyesi’nden, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililer, İLESAM yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yenimahalle Belediyesi’nin desteği ile Ankara genelindeki ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışmada, gençlerin korsana karşı bilinçlendirilmesi amaçlandı. 300’den fazla okul ve yaklaşık bin öğrencinin katıldığı “Esere Saygılı, Korsana Karşıyız III” adlı yarışmada ilginç logo ve sloganlar ortaya çıktı.

Programda kısa bir konuşma yapan İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, telif hakkının en kutsal haklardan biri olduğunu söyledi. Eser sahibi olan herkesin uzun uğraşlar sonucu, emek vererek ortaya çıkardığı eserlere saygı gösterilmesi gerektiğini kaydeden Parmaksız, gençlere “Sizler geleceğin mirasçılarısınız. Lütfen korsandan ve yalandan uzak durun” tavsiyesinde bulundu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Yarışmada dereceye giren öğrencilere dizüstü bilgisayar, netbook, fotoğraf makinesi ve kitap setinden oluşan çeşitli ödüller verildi. Slogan Yarışması’nda Çankaya Ayrancı Ticaret Meslek Lisesi’nden Ufuk Emir birinciliği elde ederken Mamak Türközü Oğuzhan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nden Mustafa Fatih Albayrak ikinci, Çankaya Ahmet Bahadır İlhan Ortaokulu’ndan Dilanur Topcuoğlu da üçüncü oldu.

Logo yarışmasında birinciliği Altındağ Yıldırım Beyazıt Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden Şeyda Erkan hak ederken, Yenimahalle Zehra Önder İlkokulu’ndan Emine Eroğlu ikinci, Çamlıdere Osmansin Ortaokulu’ndan Barış Sağlam da üçüncü seçildi.

Yarışmaya katılan okulların idarecilerine teşekkür belgesinin verildiği program, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.