Nusaybin’de 438 terörist etkisiz hale getirildi

Nusaybin’de 438 terörist etkisiz hale getirildi
Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlarda 72 günde 438 terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlarda 72 günde 438 terörist etkisiz hale getirildi.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, operasyonlar kapsamında 68 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 384 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve gizlenen bombalı tuzakları temizlemek maksadıyla, 14 Mart 2016 günü başlatılan Atmaca -7- Müşterek Özel Birlik Operasyonu kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda; 72 gündür devam eden operasyonda; 68 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 384 personelimiz yaralanmış ve 438 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu süre içerisinde operasyon bölgesinde hiçbir sivil hayatını kaybetmemiş, belediye itfaiye görevlisi 1 sivil ise bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanmıştır. Operasyonun başladığı 14 Mart 2016 tarihinden itibaren sivil vatandaşlarımızın ilçeden tahliye talepleri dahil her türlü istekleri, ilgili birimlerimiz tarafından karşılanmış, bin 755 vatandaşımız Nusaybin'in farklı mahallelerinden tahliye edilmiştir" denildi.

"SİVİLLER HEDEF ALINMAMIŞTIR"

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada teröre müzahir bazı yayın organlarında yer aldığı gibi sivillerin hiç bir şekilde hedef alınmadığı bildirildi. Açıklamada, "Terör örgütüne müzahir bazı yayın organlarında yer alan; Nusaybin'de sivillerin hedef alındığı, yaşlı, kadın ve çocukların operasyon bölgesinde mahsur kaldığı ve sivil yaralıların olduğu yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamakta olup, vatandaşlarımızın bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi gerekmektedir. Terör örgütü mensuplarının, Nusaybin ilçesinden çekildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Son 24 saat içerisinde Nusaybin ilçesinde güvenlik kuvvetlerimize yönelik 4 EYP saldırısı, 2 el bombalı saldırı, 2 ateşli silah saldırısı ve 1 roket atarlı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırılarda 2 personelimiz şehit olmuş, 6 personelimiz ise yaralanmıştır. İlçenin farklı mahallelerinde silahlı bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas yer yer devam etmektedir. Operasyonun başlangıcından itibaren teröristlere yapılan "teslim ol" çağrıları neticesinde; bugüne kadar teslim olan 26 teröriste ek olarak 26 Mayıs 2016 saat 13.30 sıralarında 42 terörist daha güvenlik kuvvetlerimize teslim olmuş, teslim olan teröristlerle ilgili adli süreç takip edilmektedir. Güvenlik kuvvetlerimizin 72 gündür büyük bir gayret, fedakarlık ve kahramanlıkla sürdürdüğü Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu, Nusaybin ilçesi terörist unsurlardan tamamen temizleninceye kadar, sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmaya devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.