O 2 Suriyeli Tutuklandı

O 2 Suriyeli Tutuklandı
Geçtiğimiz yıl sınır kapısında çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Ferhat Avcı’nın Suriye uyruklu 2 katil zanlısı tutuklanırken, biri serbest bırakıldı. Uzun suredir emniyet yetkililerince takip e...

Geçtiğimiz yıl sınır kapısında çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Ferhat Avcı’nın Suriye uyruklu 2 katil zanlısı tutuklanırken, biri serbest bırakıldı.

Uzun suredir emniyet yetkililerince takip edilen üç Suriyeli, dün akşam saatlerinde Akçakale’nin Fevzi Çakmak ve Yeni mahallede iki eve yapılan baskın sonucu ele geçirildi. İki gündür sorguları devam eden üç Suriyeli geniş güvenlik önlemleri altında nöbetçi sevk edildi. Yapılan sorgulamaların ardından İ.U. adlı şahıs serbest bırakılırken, Ü.Ü. (32) ve Y.Ü. (41) adlı şahıslar tutuklandı. Tutuklanan katil zanlıları geniş güvenlik önlemleri altında Şanlıurfa Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Edinilen bilgiye göre; Şanlıurfa terör şubesi, istihbarat ve Akçakale ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerince kurulan özel bir ekip tarafından üç aydır takip edilen ve birçok bilgi ve belgenin birleştirilmesi sonucu elde edilen bulgular sonucunda bu bilgilere ulaşıldığı, üç zanlının ilçe merkezinde iki eve sık sık geldiği tespit edilerek baskın düzenlendiği ve zanlıların ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca bu çalışmanın Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgün tarafından bizzat yürütüldüğü ifade edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.