O Babaya 25 Yıl Hapis

O Babaya 25 Yıl Hapis
Konya’da merdivenlerden düştü diyerek kaldırıldığı hastanede 6 gün sonra hayatını kaybeden ve daha sonra ağladığı için babası tarafından dövülerek öldürüldüğü ortaya çıkan 1,5 yaşındaki Medine’nin bab...

Konya’da merdivenlerden düştü diyerek kaldırıldığı hastanede 6 gün sonra hayatını kaybeden ve daha sonra ağladığı için babası tarafından dövülerek öldürüldüğü ortaya çıkan 1,5 yaşındaki Medine’nin babasına ilk duruşmada 25 yıl hapis cezası verildi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen küçük Medine’nin öldürülmesi olayının ilk duruşması yapıldı. İlk celsede karara bağlanan duruşmaya tutuklu sanık İsmet H. ve tutuksuz yargılanan eşi Nermin H. ile sanık aileleri katıldı. Savcının esasa ilişkin mütalaasından sonra karar öncesi mahkeme başkanı, baba İsmet H.’ye son sözünü sordu. Kızını ağladığı için döverek öldüren İsmet H., “Sarhoştum, hiçbir şey hatırlamıyorum, dövdüğümü hatırlamıyorum. Mahkemenizin yüce adaletine sığınıyorum” dedi.

Mahkeme başkanı, “yakın akrabayı öldürme ve suçu saklama” suçlarından yargılanan sanığa ilk önce “kastı aşarak adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, İsmet H.’ye 25 yıl hapis cezası verdi. Anne Nermin H.’nin ise beraatına karar verildi.

Olay, 12 Temmuz 2013 tarihinde merkez Meram ilçesi Çaybaşı Mahallesi Şeyh Galip Sokak’ta bir evde meydana gelmişti. İddiaya göre, İsmet ve Nermin H. çiftinin ikinci çocukları 1,5 yaşındaki Medine, merdivenlerden düştüğü iddia edilerek Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmüş, küçük kızın hastanede 6 gün sonra hayatını kaybetmesi üzerine yapılan otopside “küt kafa travmasına bağlı beyin kanaması” sonucu öldüğü belirlenmişti. Bunun üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, 1 Ocak 2014 tarihinde gözaltına alınan çocuğun babası, amcası ve yengesinin çelişkili ifadeler vermesi üzerine gerçeği ortaya çıkarmıştı. Medine’nin merdivenlerden düşmediği, babası İsmet H.’nin kızını ağladığı için dövdüğü ve bu sırada başını vurarak beyin kanamasına bağlı olarak öldüğü tespit edilmişti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.