O Gurbetçiye Bir Plaket Daha

O Gurbetçiye Bir Plaket Daha
Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun ailesine ev bağışlayan Afyonkarahisarlı gurbetçi Ali Dal’a örnek davranışından dolayı Emirdağ İlçe Kaymak...

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu’nun ailesine ev bağışlayan Afyonkarahisarlı gurbetçi Ali Dal’a örnek davranışından dolayı Emirdağ İlçe Kaymakamı Akın Ağca tarafından teşekkür plaketi verildi.

Fransa’da 27 yıldır sıva ustası olarak çalışan ve aslen Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinden olan Ali Dal isimli gurbetçi 30 Ekim’de Diyarbakır’da hamile eşi ile birlikte pazar alışverişi yaparken maskeli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak şehit olan Üstçavuş Aydoğdu’nun ailesine Eskişehir’de yeni yaptırdığı evini bağışlamış, Türkiye’de herkesin takdirini kazanmıştı. O günden bu yana Türkiye’nin dilinden düşürmediği, büyük bir gurur yaşatan Ali Dal, gurbete dönmeden önce son gününde memleketi olan Emirdağ ilçesine uğradı. Türkiye’ye şehit ailesine evin tapusunu vermek için gelen Dal, dönüş için geldiği memleketi Emirdağ’da Kaymakam Akın Ağca ve Emirdağ protokolü yalnız bırakmadılar. Emirdağ Öğretmenevinde Dal’ın onuruna bir yemek veren Kaymakam Ağca, gurbetçi Dal’a yemeğin ardından bir teşekkür plaketi verdi. Plaket takdimin ardından konuşan ve duygulandığı gözlenen Dal ise “Bu kadar ilgi beklemiyordum, açıkçası bu ilgiye şaşırdım. Yine bir evim olsa tekrar Bağış yapabilirim” dedi.

Yemeğin ardından Dal ve ailesi Eskişehir’den kalkan uçak ile Fransa’ya geri döndü.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.