O Habere Yalanlama

O Habere Yalanlama
Sağlık Bakanlığı, "Kahramanmaraş ilinde 2 yaşındaki bir çocuğun tarihi geçmiş iğne yüzünden hayatını kaybettiği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Sağlık Bakanlığından ’2 yaşındaki bir çoc...

Sağlık Bakanlığı, "Kahramanmaraş ilinde 2 yaşındaki bir çocuğun tarihi geçmiş iğne yüzünden hayatını kaybettiği” iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığından ’2 yaşındaki bir çocuğunun tarihi geçmiş iğne yüzünden hayatını kaybettiği’ yönündeki haberle ilgili yapılan yazılı açıklamada, söz konusu çocuğun 19 Ocak 2015 tarihinde 112 ambulansı ile Necip Fazıl Şehir Hastanesinin acil polikliniğine getirildiği belirtilerek, "Burada yapılan muayenesinde Akut Bronşit tanısı konularak, hastaneye yatışı sağlanmıştır. Medikal tedavisine başlanan hastanın solunum ve kalp fonksiyonlarının stabil olmaması nedeniyle ileri tetkik ve tedavi ile yoğun bakım ihtiyacı için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım servisine sevki sağlanmıştır. Burada tedavisine devam edilen çocuğumuz maalesef hayatını kaybetmiştir. Haberlerde iddia edildiği gibi, hayatını kaybeden çocuğumuza tarihi geçmiş ilaç verilmesi söz konusu değildir. Olayın akabinde hastane yönetimi tarafından yapılan denetimlerde ilaçlar tek tek kontrol edilmiş ve tarihi geçmiş ilaç tespit edilmemiştir. Bakanlığımız talimatı doğrultusunda hastane eczanelerinde 2 aydan fazla ilaç stoku bulundurulmamaktadır. Ayrıca, Acil müdahale setlerinde kullanılan ilaçlar rutin olarak kontrol edilmekte, Acil Müdahale Seti Takip Formu adı altında kayıt altına alınmaktadır. Dolayısıyla bu setlerde miyadı geçmiş ilaçların bulunması mümkün değildir” denildi.

Bakanlık, çocuğun kesin ölüm nedenin Adli Tıp incelemesi sonucunda belirleneceğini kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.