O İddialar Yalanlandı

O İddialar Yalanlandı
TCDD tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Suriye sınırındaki demiryolu taşımalarıyla ilgili asılsız haberlerin yer aldığı belirtilerek, TCDD’nin son iki yıldır Irak ve Suriye’y...

TCDD tarafından yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Suriye sınırındaki demiryolu taşımalarıyla ilgili asılsız haberlerin yer aldığı belirtilerek, TCDD’nin son iki yıldır Irak ve Suriye’ye yönelik yurtdışı taşıma yapmadığı ve TCDD’ye yönelik bu iddiaların hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nden (TCDD) yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında Suriye sınırındaki demiryolu taşımalarıyla ilgili asılsız haberlerin yer aldığı belirtilerek, "TCDD son iki yıldır Irak ve Suriye’ye yönelik yurtdışı taşıma yapmamaktadır. Son iki yıldır bu ülkelere hiçbir şekilde trenle taşıma yapılmamıştır. Yurt içinde güney hattında Şenyurt, Mardin ve Nusaybin’e günlük ortalama bir tren olmak üzere kömür, inşaat malzemesi (seramik, fayans v.s) ve gıda taşımacılığı yapılmakta iken, sınırdaki hareketlilik nedeniyle bu taşımalar da iki hafta önce iptal edilmiştir. Demiryolu menfezinden kimliği belirsiz kişilerin geçiş görüntülerini ve maksatlı haberleri konu edinerek asılsız iddialara zemin oluşturmaya gayret edilmesi esef vericidir. TCDD’ye yönelik bu iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.