O uçağı vuran füze Rus bölgesinden ateşlenmiş

O uçağı vuran füze Rus bölgesinden ateşlenmiş
2014 yılında Amsterdam-Kuala Lumpur seferini gerçekleştirdiği sırada Ukrayna'nın doğusunda MH17 uçağını düşüren füzenin Ukrayna'nın Rus yanlıları...

2014 yılında Amsterdam-Kuala Lumpur seferini gerçekleştirdiği sırada Ukrayna'nın doğusunda MH17 uçağını düşüren füzenin Ukrayna'nın Rus yanlıları kontrolündeki bölgeden ateşlendiği kaydedildi. Füzenin, uçağın düşürülmesinin ardından Rusya'ya geri götürüldüğü belirtildi.

Malezya Havayolları'nın 17 sefer sayılı Boeing 777 tipi yolcu uçağı 2014 yılının Temmuz ayında Amsterdam- Kuala Lumpur seferini gerçekleştirdiği sırada Ukrayna'nın doğusunda düşürülmüştü. Uçakta bulunan 298 kişiden kurtulan olmamıştı. Hollanda, Avustralya, Belçika, Ukrayna ve Malezyalı savcılardan oluşan Ortak Soruşturma ekibi (JIT), yürüttükleri soruşturmanın sonuçlarını bugün kamuoyu ile paylaştı. Savcılar, uçağın BUK füzesi ile vurulduğu ve füzenin Ukrayna'nın Rus yanlıları kontrolündeki bölgeden ateşlendiğini açıkladı. Savcılar, füzenin Rusya'dan Ukrayna'ya getirildiğini ve uçak düşürüldükten sonra da Rusya'ya geri götürüldüğünü açıkladı.

Kazada yeğenini kaybeden Robby Oehler, "Savcılar, bize BUK vizesinin nasıl getirildiğini ve kanıtların telefon kayıtları, fotoğraflar, görüntülerden elde ettiklerini söylediler" dedi. Oehler, savcıların füzenin Ukrayna'nın Rus yanlıları tarafından kontrol edilen bölgeden atıldığını aktardığını dile getirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.