Ödemiş Devlet Hastanesine Yeni Cihazlar Geldi

Ödemiş Devlet Hastanesine Yeni Cihazlar Geldi
İzmir’in Ödemiş ilçesinde yeni yapılan Devlet Hastanesine gelecek olan cihazlar, inşaatın gecikmesi nedeniyle eski devlet hastanesine taşındı. Ödemiş Devlet Hastanesi son teknolojiye sahip dijital MR,...

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yeni yapılan Devlet Hastanesine gelecek olan cihazlar, inşaatın gecikmesi nedeniyle eski devlet hastanesine taşındı. Ödemiş Devlet Hastanesi son teknolojiye sahip dijital MR, tomografi ve mamografi cihazlarıyla donatılarak hastalara daha kaliteli hizmet verilmeye başlanacak.

Üç yıldır kiralama yöntemi ile hizmet veren MR cihazı istenilen neticeyi sağlıklı olarak vermemesi üzerine, hastane yönetimi yeni hastaneye gelecek olan modern sağlık cihazlarını, yeni hastane yapımı bitinceye kadar, eski hastaneye taşınmasına karar verdi.

Dijital MR cihazı için hastanede yer genişletme çalışmalarına başlandı. Bu arada tomografi, mamografi ve seyyar röntgen cihazlarının nisan ayı ortalarında monte edilmesi bekleniyor. Yeni cihazla artık hastanede film yıkama ve film taşıma sorunu da ortadan kalmış olacak. Büyük maliyetlerle kiralanan MR cihazı ile artık hastaların İzmir’e taşınmasının da önüne geçilecek.

Hastane Yöneticisi Op. Dr. Ziya Yurdakonar hastanede bir basın toplantısı düzenleyerek, “Hastanemizdeki radyoloji ünitesinin tüm cihazlarını değiştiriyoruz. Bakanlığımız yeni ve son teknoloji Bilgisayarlı Tomografi cihazı ile dijital C kollu skopi cihazı satın alarak hastanemize gönderdi ve hizmetimize girdi. Yine, iki adet gelişmiş, üst düzey dopler cihazı da bakanlığımız tarafından gönderildi. Eski analog mamografi cihazının yerine, yeni dijital mamografi cihazı alarak hastanemize tahsis edildi. Cihazın mekan düzenlenmesine başlandı. Ayrıca, eski olan seyyar röntgen cihazımızın yerine de dijital seyyar röntgen cihazı alındı. En kısa zamanda hizmete girecektir” dedi.

MR çekimleri için hastaların bir ay daha İzmir’e gidip geleceklerini kaydeden Yurdakonar, sözlerine devam etti:

"Hastanemizde hizmet alım yoluyla kiraladığımız MR cihazı günümüz koşullarına göre yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle çok daha gelişmiş yeni bir MR cihazı için anlaşma yaptık. Bugünden itibaren MR hizmeti durdurularak yeni mekanın düzenlenmesine başlanacak. 1 ay sonra MR cihazı yeniden hizmete girecektir. Bu süre içerisinde, MR çekimi yapılacak hastalar temin edilen bir araç ile İzmir’e götürülüp, çekimler İzmir’de yapılacaktır. Haftanın Çarşamba ve Cumartesi günleri sabah saat 08.00’da hareket edecek olan araç ihtiyaç olması halinde diğer günlerde de hastaları taşıyacaktır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.