Ödev Olarak Kaz Üretti

Ödev Olarak Kaz Üretti
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde lise Zeynep Yerlikaya, okulda verilen proje ödevi kapsamında kuluçka makinesini kullanarak kaz üretti.Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Ana...

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde lise Zeynep Yerlikaya, okulda verilen proje ödevi kapsamında kuluçka makinesini kullanarak kaz üretti.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde eğitim veren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 10’ncu sınıf öğrencilerinden Zeynep Yerlikaya, proje ödevi kapsamında kaz üretimi yaparak dikkat çekti. Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni İbrahim Kadakal konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Okulumuzda proje ödevi kapsamında çalışma yapan öğrencimiz Zeynep Yerlikaya kuluçka makinesine koyduğu yumurtaları her gün soğutma ve ıslatma çalışmaları yaparak bakımını gerçekleştirdi. Öğrencimiz projenin başlamasından bitimine kadar bunu heyecanlı bir şekilde bekledi. Bu bekleyiş meyvesini verdi" dedi.

Kaz üretiminin çok zor olduğuna vurgu yapan biyoloji öğretmeni Kadakal, "Dersimizde mitoz ve mayoz bölünmeyi işlediğimizde öğrencilerimize gelişim aşamasında elle avuçla tutulur bir şey yapalım dedim. Yumurtanın da bölünme sonucu ile ortaya çıktığını öğrencilerimize söyledik. Öğrencimiz Zeynep Yerlikaya bu projeyi yapmak istedi. Yüzde üç verim alınan çalışmadan bizler yüzde 7 verim aldık" ifadelerini kaydetti.

Öğrenci Zeynep Yerlikaya’nın 15 yumurtadan 11 kaz yavrusu ürettiğini belirten öğretmen Kadakal, "Öğrencimiz okulda her gün bakımını gerçekleştirdi. Bu başarıyı gerçekleştiren öğrencimizi kutluyoruz" dedi.

Ürettiği kaz yavruları ile birlikte poz veren Zeynep Yerlikaya, yaptığı çalışmadan çok mutlu olduğunu söyledi.

ÖDEV OLARAK KAZ ÜRETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.