Odunpazarı’nın Arka Yüzü

Odunpazarı’nın Arka Yüzü
Eskişehir’in tarihi ve turistik mekânlarıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı haline gelen Odunpazarı bölgesinde bakımlı ve restore edilen binalar büyük hayranlık uyandırırken, arka bölümlerd...

Eskişehir’in tarihi ve turistik mekânlarıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı haline gelen Odunpazarı bölgesinde bakımlı ve restore edilen binalar büyük hayranlık uyandırırken, arka bölümlerde yer alan yıkılmaya yüz tutmuş bazı binalarla ilgili bir çalışma yapılması bekleniyor.

Birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapan Odunpazarı’nın arka sokaklarına gezen ve yıkık, virane binaların halini görenler oldukça şaşırıyorlar. Bölgeyi ziyarete gelen vatandaşlar, Odunpazarı evlerine hayran kaldıklarını ve her fırsatta gelmek istediklerini belirtirken, arka tarafta kalan ve bir viraneyi andıran bazı binalarında restore edilmesini ya da bu çirkinliklerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtiyorlar.

Odunpazarı’ndaki Şarkiye mahallesi Yalçın sokakta bulunan ve Cam Müzesinin hemen az ilerisinde, Akarbaşı caddesinden de rahatça görülebilen yıkık bina, bölgedeki görüntü kirliliklerinden birisi olarak gözleniyor. Tamamen çökmüş durumdaki bu bina çevrede bulunan vatandaşlar tarafından da tehlikeli olarak yorumlanıyor ve kaldırılması gerektiği belirtiliyor.

BİRÇOK KÜLTÜREL ETKİNLİĞE DE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ODUNPAZARI’NIN ARKA SOKAKLARINA GEZEN VE YIKIK, VİRANE BİNALARIN HALİNİ GÖRENLER OLDUKÇA ŞAŞIRIYORLAR.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.