Oğlunu şehit olmadan iki gün önce uyarmıştı

Oğlunu şehit olmadan iki gün önce uyarmıştı
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan Bursalı Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş'ı babasının iki gün önce...

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada şehit olan Bursalı Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş'ı babasının iki gün önce uyardığı ortaya çıktı.

Çukurca'nın Taşbaşı köyü bölgesinde teröristlerle çıkan silahlı çatışma esnasında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Aktaş'ın Mustafakemalpaşa ilçesindeki evine ateş düştü. Acı haberin ardından şehit askerin evine yakınları ve komşuları akın etti. Evin bahçesinde taziye çadırı kurulurken, bulunduğu sokak Türk bayraklarıyla donatıldı.

Babası şehit düşmeden önce uyarmış

Şehit Uzman Çavuş'un anne ve babası Mehmet ve Bedriye Aktaş'ın taziyeleri kabul ederken ayakta durmakta güçlük çektikleri görüldü. Baba Aktaş, oğluyla en son iki gün önce görüştüklerini, kendisini hainlere karşı uyardığını anlattı. Aktaş, "İki akşam önce konuştuk. Göreve gittin mi evladım diye sordu. Yarın akşam gideceklerini söyledi. Oğlum, dikkat edin, bunlar bir tarafa saldırır, bu karışıklıkta boş durmazlar diye uyardım. Korkma baba, dikkat ediyoruz diye cevap verdi. Bir daha da görüşemedik. Dün kendisinden hiç haber alamadık. Şahadet haberini bu sabah aldık" dedi

"Kurban kesecektik nasip olmadı, vatan sağolsun"

Oğlunun kurban bayramında izne geleceğini anlatan acılı baba Mehmet Aktaş, "Kurban bayramında izne gelecekti. Birlikte kurban kesecektik. Nasip olmadı. Cenazesi geldi. Ne yapalım, vatan sağolsun. Onlar orada olacak ki bu vatan beklenecek. Başka diyecek bir şey bulamıyorum" diye konuştu.

Öte yandan Uzman Çavuş Samet Aktaş'ın amcasının oğlu Hikmet Aktaş'ın da 97 senesinde Bingöl'de hain teröristlerce şehit edildiği öğrenildi. 5 kardeşten en büyüğü olan Samet Aktaş'ın askerliğin ardından uzman çavuşluğa başvurduğu ve 1.5 yıldan beri orduda görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin ikindi namazının ardından köy mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Oğlunu şehit olmadan iki gün önce uyarmıştı

Oğlunu şehit olmadan iki gün önce uyarmıştı

Oğlunu şehit olmadan iki gün önce uyarmıştı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.