Öğrenci Servislerine Sıkı Denetim

Öğrenci Servislerine Sıkı Denetim
Okullarda ders zilinin çalmasıyla birlikte trafikte servis araçlarına yönelik denetimler de başladı. Kabataş’ta servis araçlarında bulundurulması gereken ekipmanlar trafik ekipleri tarafından denetlen...

Okullarda ders zilinin çalmasıyla birlikte trafikte servis araçlarına yönelik denetimler de başladı. Kabataş’ta servis araçlarında bulundurulması gereken ekipmanlar trafik ekipleri tarafından denetlendi. Denetimlere havadan polis helikopteri de destek verdi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri okulların başlamasıyla yola çıkan servis araçlarına yönelik denetimlere başladı. Sabahın ilk saatlerinde Kabataş’ta denetime çıkan ekipler, özellikle servis araçları şoförlerini denetledi. Servis sürücülerinin araçları şube müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edilirken eksikler belirlendi. Polisler, araçlarda incelemeler yaparak, ilk yardım çantaları ve yangını tüplerini kontrol etti. Denetime havadan ise polis helikopteri destek verdi.

Servis sürücüsü Ali Şen Özcan, ‘dur’ lambası yanmadığı için ceza kesildiğini belirterek, “Arabamın muayenesi geçmişti onu yapacağız. Arka tarafta dur lambası yanıyor mu yanmıyor mu ona bakıldı. Lise öğrencisi taşıyorum. Evrak eksiğim yok” dedi.

Trafik Emniyet Amiri Tülay Işık denetlemelere havadan polis helikopterinin destek verdiğini ifade ederek, “Öğrencilerin can güvenliği için bugünden itibaren özellikle okul servisleri üzerinde yoğun şekilde denetim yapacağız. Özellikle her koltukta emniyet kemeri var mı, kapılar otomatik açılıp kapanıyor mu, hostes var mı bunlar yok ise ceza işlemi uygulayacağız. Güzergah izin belgesi yoksa 2 bin 50 TL ceza uygulayarak trafikten 2 ay süreyle men edeceğiz. Geçen yıl 10 bin okul servis aracını denetledik. Geçtiğimiz yıl biz her 3 servis aracından ikisini denetlemişiz. Bu yıl 15 bin servis aracının tamamını denetlemeyi amaçlıyoruz. Havadan da yoğunluk takibi yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.