Öğrenciler ’Bilgelik Çarkı’ Etkinliğinde Buluştu

Öğrenciler ’Bilgelik Çarkı’ Etkinliğinde Buluştu
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle düzenlenen "Bilgelik Çarkı"...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Gaziantep Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) işbirliğiyle düzenlenen "Bilgelik Çarkı" etkinliğinde 75 üniversite öğrencisi bir araya geldi.

Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Tarihi Müzesinde gerçekleştirilen etkinlikte, 18-25 yaş arası öğrenciler için tasarlanan "Bilgelik Çarkı" oyununu oynayan öğrenciler, eğlenerek ve tartışarak öğrenmenin keyfini yaşadı. GTO Genel Sekreteri Halil Göçer yaptığı açıklamada, GTO bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi tarafından, mümkün olduğunca farklı kesimlerden hedef gruplarla farkındalık çalışmaları yaptıklarını belirtti. Göçer, Bilgelik Çarkı oyunu, gençlerin vatandaşlık ve insan haklarını, AB gençlik politikalarını ve AB gençlik fırsatlarını oyunlarla öğrendikleri bir oyun. Bu etkinlikle 75 üniversite öğrencisine Avrupa Birliğini ve Avrupa Birliğinin gençlere özel uygulamalarını oyunlarla öğretme fırsatı bulduk" dedi. Öğrencilere eğlenerek öğrenebilecekleri bir program hazırladıklarını kaydeden Göçer, "Bu bilgileri gençler oynayarak öğreniyorlar. Buradaki öğrencilerin birçoğu üniversiteye yeni başlamış. AB destekli yurt dışı programları veya AB programlarını nasıl kullanabilecekleri hakkında çok fazla bilgi sahibi değiller. Bu etkinlikle hem gençlik haklarını, hem vatandaşlık haklarını, hem de Avrupa Birliği ile ilgili genel bilgileri oyun oynayarak öğrenmelerini sağladık" diye konuştu.

Öğrenciler ’Bilgelik Çarkı’ Etkinliğinde Buluştu

Öğrenciler ’Bilgelik Çarkı’ Etkinliğinde Buluştu

Öğrenciler ’Bilgelik Çarkı’ Etkinliğinde Buluştu

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.