Öğrenciler Edirne’de Atatürk Anıtı Önünde Kitap Okudu

Öğrenciler Edirne’de Atatürk Anıtı Önünde Kitap Okudu
Edirne’de 51’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde kitap okuma etkinliği düzenlendi.Okullardan gelen öğrenciler, Saraçlar Caddesi girişinde Atatürk Anıtı’nın önündeki mer...

Edirne’de 51’inci Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı önünde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Okullardan gelen öğrenciler, Saraçlar Caddesi girişinde Atatürk Anıtı’nın önündeki merdivenlere oturarak, yarım saat süresince kitap okudu. Etkinliğe katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçen yıl da aynı etkinliğe katıldığını belirterek, "Mazbatamı almadığım halde burada etkinliğe katılmıştım. Amacımız bu merdivenlerde farkındalık oluşturmak. Kitap okumaya vaktim var. Dün en son bir kitap aldım. Aldığım kitabı hafta sonu yurt dışına giderken yanıma alacağım. Uzun uçak yolculuklarında kitap okuyorum. Eskisi kadar kitap okuyamıyorum. ’Kitap okumak kumbarayı doldurmaya benzer’ deriz. Kumbarayı doldurmak için ufak ufak bozukluk paraları atmamız gerekiyorsa kelime kumbarasını doldurmak için de mutlaka okumamız gerekiyor" dedi.

"EN SON ‘RUMELİYİ NASIL KAYBETTİK’ KİTABINI OKUDUM"

Aşağı yukarı her türlü kitabı okuduğunu dile getiren Gürkan, "En son ‘Rumeliyi Nasıl Kaybettik’ kitabını bitirdim. 4 günlük hafta sonunda Kemal Kılıçdaroğlu’nun çıkan söyleşi kitabını okuyacağım. Ne okuduğunuz çok önemli değil. Yelpazeniz çok geniş olmak zorunda. Yaşar Kemal’i de rahmetle anmak istiyorum. Klasikleri okumak lazım. Kitapları siyasetin dar kalıplarına hapsetmemek lazım. Kitapları ya da yazarları siyasetin dar kalıplarına hapsederek bu ülkenin kültürünü köreltmiş oluruz. Bu yüzden geniş bir yelpazeden bakmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

EDİRNE'DE 51’İNCİ KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.