Öğrenciler Han’ın Tarihine Akın Ediyor

Öğrenciler Han’ın Tarihine Akın Ediyor
1. Sanat Tarihi Çalıştayı kapsamında Anadolu Üniversitesi'ne çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler, Han ilçesinin tarihi alanlarında incelemeler yaptı.

- 1. Sanat Tarihi Çalıştayı kapsamında Anadolu Üniversitesi'ne çeşitli üniversitelerden gelen öğrenciler, Han ilçesinin tarihi alanlarında incelemeler yaptı.

Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen 1. Sanat Tarihi Çalıştayı’na çeşitli üniversitelerin ‘Sanat Tarihi’ bölümünde okuyan çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrenciler, çalıştay kapsamında Han ilçesinin tarihi mekanlarını incelemek üzere ilçeye geldi. İlçede bulunan özellikle Yazılıkaya ve Yeraltı Şehri’nin tarihi hakkında incelemelerde bulunan öğrenciler, daha sonra ilçede bulunan tarihi hamam, Hüsrevpaşa Camisi ve diğer tarihi ve kültür alanlarını gezdi.

Öğrencilere ilçenin tarihi hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Erdal Şanlı, "İlçemize öğrencilerin gelmesi çok güzel. Bundan sonra ki zamanlarda da öğrencilerimizin gelerek burada bulunan tarihi mekanlarda inceleme yapması bizleri memnun edecektir. Tarih kokan ilçemizde yapılacak çalışmalar bizleri sevindirecektir" dedi.

Grup, incelemelerin ardından Han ilçesinden ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.