Öğrencilerden Atama Talebi

Öğrencilerden Atama Talebi
Hakkari Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler, atamalarda adalet istediklerini açıkladı.Hakkari Üniversitesi’nde bir araya gelen öğrenciler adına bir açık...

Hakkari Üniversitesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nde okuyan öğrenciler, atamalarda adalet istediklerini açıkladı.

Hakkari Üniversitesi’nde bir araya gelen öğrenciler adına bir açıklama yapan Fatih Onaylı, cumhuriyetin kuruluşundan bu yana düzenli bir sisteme oturtulamayan eğitim sisteminin son 13 yıl içerisinde bir çöküş içinde olduğunu öne sürdü. Nitelikli öğrencilerin mağduriyetini giderecek bir eğitim politikası yerine ranta dayalı, çağdışı bir eğitim politikası izlendiğini ileri süren Onaylı, askeri cunta döneminde mağdur olanların bugün elde ettikleri güç ile mağduriyetlerini başkalarını mağdur etmekle giderdiklerini iddia etti. Öğretmen atamalarında büyük haksızlıklar yapıldığına dikkat çeken Onaylı, 17 Nisan 2014’te YÖK’ün Eğitim Fakültesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’ne öğrenci alımını durdurduğunu söyledi. 2014 yılı Eylül ayı öğretmen atamalarında YÖK’ün kapattığı din kültürü bölümü branşına öncelikli olarak ilahiyat fakültesi mezunlarının alındığını belirten Onaylı, “İlahiyatçıların öncelikli olarak yerleştiği bölüm imam-hatip meslek liseleriydi. Ne yazık ki eğitim fakültelerinde okuyan adayların büyük bir kısmı tek tercih edebileceği bu bölüme yerleşemedi. Şu an, Milli Eğitim Bakanlığı binlerce öğrenci dururken, verilen formasyon ile ilahiyat fakültesi mezunlarını alanımıza atamış ve bunun yanında formasyonları YÖK işbirliğiyle gerçekleştirilmiştir" dedi.

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜNDE OKUYAN ÖĞRENCİLER, ATAMALARDA ADALET İSTEDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.