Öğrencilere Ağız Ve Diş Sağlığı Anlatıldı

Öğrencilere Ağız Ve Diş Sağlığı Anlatıldı
Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ortak bir projeye imza attı. İlkokul öğrencilerine yönelik “Ben de Fırçalıyorum Proje...

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ortak bir projeye imza attı. İlkokul öğrencilerine yönelik “Ben de Fırçalıyorum Projesi” kapsamında yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşıldı.

Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ile Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tarafından hayata geçirilen ‘Ben de Fırçalıyorum Projesi’ kapsamında Necatibey İlköğretim Okulu’nda ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Seminere Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Müdürü Yüksel Ülker, Okul Müdürü Beyhan Bayram, Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Mesude Şen ve meclis üyeleri katıldı. 2. ve 3. sınıf öğrencileri Diş Doktoru Tolga Nardal bilgilendirdi. Nardal, “Tükürükte bulunan mikroplar, dişlerin üzerine tutunarak, zarla çevrili birçok mikrop topluluğunun diş üzerinde birikmesine neden olur. Bakteri plağı olarak isimlendirilen, bu topluluk dişleri çürüten asidojen mikropları içermektedir. Plak içinde üretilen asitler diş çürüklerine neden olur. Besinler içinde diş çürümesine en çok neden olanlar karbonhidratlar, yani şekerli gıdalardır. Dişler sabah ve akşam olmak üzere düzenli olarak fırçalanır ve bakımlarına özen gösterilirse, mikroplar zarar veremezler. Diş çürüğü, dişte oyuklar yaparak dişin yapısını bozan ve kendi kendine iyileşmeyen bir hastalıktır. Özellikle Türkiye’de çok yaygın bir hastalıktır” dedi.

Nardal’ın konuşmasının ardından öğrencilere, diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı. Kadın Meclisi, Dr. Nardal ve Okul Müdürü Bayram’a desteklerinden dolayı çiçek takdim etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.