Öğrencilere Dengeli Beslenme Uyarısı

Öğrencilere Dengeli Beslenme Uyarısı
Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi yeterli ve dengeli beslenme konusunda öğrenci ve velileri uyardı.

- Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi yeterli ve dengeli beslenme konusunda öğrenci ve velileri uyardı.

Mevsim değişiklikleriyle birlikte bağışıklık sisteminin zayıflayacağının altını çizen Lapseki TSM yetkilileri bu sorunun dengeli beslenmeyle aşabileceğini kaydetti. Uzmanlar, “Dört besin grubundan yeterli miktarda tüketmek gerekiyor. Özellikle yeni okula başlayan çocuklarımızın öğün atlamamaları gerekir. Şeker ve tuz tüketimini azaltarak tahıl ürünlerine yoğunlaşılmalı. Yeterli ve dengeli beslenmenin yanında fiziksel aktivitelerin de yerine getirilmesi lazım. Çocuklarımızın güvenli besinleri satın almaları ve hijyenik koşularda hazırlanmış olmasına dikkat etmeleri çok önemli. Günde en az 8 ila 10 bardak su tüketimine özen göstermeliyiz" dediler.

Lapseki Toplum Sağlığı Yetkilileri öğrencilerin yemesi gereken besinlere de dikkat çekerek, “Buğday, pirinç, mısır, çavdar, yulaf vb. B vitamini yönünden zengin olan besinler mineraller, karbonhidratlar, posa ve diğer besin öğeleri içermesi nedeniyle son derece önemli. Süt gurubu, et, yumurta, kuru baklagillerin tüketilmesi de sağlık ve gelişim açısından son derece önemli" şeklinde konuştular. Lapseki TSM yetkilileri ayrıca vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

ÖĞRENCİLERE DENGELİ BESLENME UYARISI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.