Öğretim Üyesi Koç’un ‘Füsunkâr-ud İle Saz Eserleri’ İsimli Albümü Çıktı

Öğretim Üyesi Koç’un ‘Füsunkâr-ud İle Saz Eserleri’ İsimli Albümü Çıktı
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferdi Koç’un Ud ile Saz eserlerinden oluşan "Füsunkâr-Ud ile Saz Eserleri" albümü piyasaya çıktı.

- Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ferdi Koç’un Ud ile Saz eserlerinden oluşan "Füsunkâr-Ud ile Saz Eserleri" albümü piyasaya çıktı.

Türk Müziğinin tarihi seyri içinde en önemli sazlardan birinin Ud olduğunu söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ferdi Koç, albümü hakkında, “Ud, nazariyat ve icra yönüyle önemli bir misyon yüklenmiştir. İnsan ruhunun manevi tekâmülünde kendine özgü etkileyici bir ses tınısıyla dinleyenleri etkilemiş ve cezbetmiştir. Türk müziği saz icrası, Tanbûrî Cemil Bey ile önemli bir gelişme kaydetmiştir. Bu gelişme Ud sazında ise Udî Nevres Bey, Yorgo Bacanos, Udî Hırant Kenkülyan, Şerif Muhittin Targan, Şerif İçli ve Cinuçen Tanrıkorur ile devam etmiştir. Geleneksel saz müziğimizin kıymetli eserlerinin seslendirildiği Füsunkâr-Ud ile Saz Eserleri albümümde sanatsal açıdan kıymetli tenkit, tavsiye ve görüşleri ile Udî Prof. Mutlu Torun, Udî Necati Çelik ve Udî Yurdal Tokcan katkıda bulunmuşlardır. Origami Müzik Yapım tarafından piyasaya sürülen ve uluslararası yayımlanan bu albümü müzikseverlerin beğenisine sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Ferdi Koç’un Füsunkâr-Ud ile Saz Eserleri albümüne müzik marketlerden ve dijital kanallardan ulaşabilir.

ÖĞRETİM ÜYESİ KOÇ’UN ‘FÜSUNKÂR-UD İLE SAZ ESERLERİ’ İSİMLİ ALBÜMÜ ÇIKTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.