Öğretmen cinayeti davasında sanıklar birbirlerini suçladı

Öğretmen cinayeti davasında sanıklar birbirlerini suçladı
Kadıköy'de bir kadına sözlü tacizde bulunulması üzerine çıkan bıçaklı kavgada öğretmen Bahadır Grammeşin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada sanıklar...

Kadıköy'de bir kadına sözlü tacizde bulunulması üzerine çıkan bıçaklı kavgada öğretmen Bahadır Grammeşin hayatını kaybetmesiyle ilgili davada sanıklar birbirlerini suçladı.

İstanbul Kadıköy'de 9 Mayıs 2015'te asker arkadaşlarını uğurlamak için düzenlenen geceden çıkan 6 kişilik grup içindeki bir kadına sözlü tacizde bulunulması üzerine çıkan bıçaklı kavgada ÖDP üyesi öğretmen Bahadır Grammeşin hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan duruşmada tutuklu sanıklar Erkan Çınar, Murat Topraktepe, Yahya Burak Ataç ve Mert Nikelay ile tutuksuz 5 sanık katıldı. Duruşmada 15 mağdur da hazır bulundu.

"PİŞMANIM, BENİM AİLEM MAĞDUR ŞİMDİ"

Duruşmada savunmasını yapan sanık Erkan Çınar, "Kavga eden arkadaşlarımı abileri olarak ayırmak istedim. Ellerimi açarak "Kurban olayım kavga etmeyin" dedim. Bizi tehdit ettiler. Bana yönelen kişiyi görünce yerde bir şey gördüm. Refleks olarak alıp, salladım. Kesici aletmiş. O da ölen arkadaşımıza gelmiş. Pişmanım. Benim ailem mağdur şimdi" dedi.

'SUÇU ÜSTLENİN SİZE BAKACAĞIM" DEDİ

Duruşmada savunmasını yapan sanık Murat Topraktepe ise, "Ben ayırmaya çalıştım, olay yerinden uzaklaştım. Küfür duyunca cebimdeki muşta ile vurdum. Bahadır'a 3 yumruk attım. Bir bıçak vardı bende "kavgada kullanılmıştır" dedim. "Yok edelim" dediler, "hayır" dedim. Bahadır'ın bacağından kan çıktığını görünce bacağına bende 3 defa muştayla vurdum. Sonra muştayı yaktım. Önce vuranı görmedim demiştim ama bıçaklayan Erkan Çınar'dı. Avukatla haber yolladı. "Suçu üstlenin size bakacağım" dedi" şeklinde konuştu. Diğer tutuklu sanık Mert Nikalay da, "Bahadır Grammeşin'e 3 yumruk attım, yere düştü. Sonra Erkan Çınar ona yönelip bıçağı sapladı" diyerek sanık Erkan Çınar'ı suçladı.

Savunmaların ardından mahkeme duruşmayı erteledi.

"ZULALARINDA BIÇAK OLAN İNSANLAR ÇANTALARINDA KİTAPLARI OLAN ÇOCUKLARI KOVALIYORLAR"

Duruşma çıkışı açıklama yapan abla Başak Grammeşin, "Bugün katlanması çok zor da olsa içeride, bizim yüzüne dahi bakmaya kıyamadığımız çocuklarımıza, zulalarındaki palalarla, bıçaklarla saldırdıklarını dinledik defalarca. Zulalarında pala, bıçak olan insanlar düşünün. Çantalarında kitapları olan çocukları kovalıyorlar. Bu politik bir davadır. Egemen kılınmaya çalışılan bir karanlığın, yüreklerinde aydınlık taşıyan insanlara saldırısıdır bu" dedi.

Bu arada, duruşma çıkışı adliye bahçesinde toplanan yaklaşık bir grup ÖDP'li, "Unutmayacağız Baho, asla affetmeyeceğiz" , "Bahadır'ı katleden karanlığı parçalayacağız, unutmayacağız, affetmeyeceğiz" yazılı pankartlar ile Bahadır Grammeşin'in fotoğrafının bulunduğu dövizler açtılar. Sloganlar atan grup, daha sonra adliyeden ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.