Öğretmen Ve Öğrencilerden Muhteşem Yunus Emre Tiyatrosu

Öğretmen Ve Öğrencilerden Muhteşem Yunus Emre Tiyatrosu
Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi tarafından, farklı okullarda görev yapan gönüllü 13 öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup tarafından “Y...

Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Atatürk Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi tarafından, farklı okullarda görev yapan gönüllü 13 öğretmen ve öğrencilerden oluşan grup tarafından “Yunus Emre” konulu tiyatro oyunu sahnelendi. Yunus Emre’ye ait şiirler ise öğrencilerin ve öğretmenlerin oluşturduğu çok sesli koro ve solistler tarafından seslendirildi.

Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro oyununa Vali Vekili Dr. Ömer Faruk Günay, Vali Yardımcısı Ali Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve eşi Nuray Özen ile çok sayıda sanatsever katıldı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın programa katılamadığından dolayı göndermiş olduğu tebrik mesajı okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşması yapan Atatürk Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi Müdürü Ebru Dedeoğlu, Yunus Emre’nin “Sensin Bize Bizden Yakın” şiirinden dörtlükler okuyarak başladı.

YUNUS EMRE’NİN İLAHİLERİYLE KORİDORLARI ÇINLATTIK

Atatürk Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi Müdürü Ebru Dedeoğlu, Yunus Emre’nin, ’Sevdiğim söylemez isem, sevmek derdi beni boğar’ sözlerine İl Milli Eğitim Müdürlüğünün farklı okullarında görev yapan her biri bir birinden değerli öğretmenleriyle cevap vermek istediklerini söyledi. Dedeoğlu, “Atatürk Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi’nin öğretmenleri ve öğrencileriyle yaklaşık 2 aydır okul koridorlarını, ömürlere ve gönüllere sığmayan Yunus Emre’nin ilahileri ile çınlattık” dedi.

YARATILANI SEVERİM, YARADAN’DAN ÖTÜRÜ

Oyun sonunda bir konuşma yapan Vali Vekili Dr. Ömer Faruk Günay, “Tüm Türkiye’nin ve Eskişehirlilerin 12. ve 13. yüzyılın içinden seslenen sesi duymasını istiyorum. ’Yaratılanı severim, Yaradan’dan ötürü’ diyen bir insanı hissettirdiğiniz için teşekkür ederim. Hepimiz birer Yunus olmaya ve onun gibi düşünmeye çalışalım” dedi. Yunus Emre ile ilgili güzel bir çalışma yapan gönül dostu öğretmenleri ve öğrencileri tebrik eden Vali Vekili Günay, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün en güçlü teşkilat olmasının kaynağı öğretmenler ve öğrenciler olduğunu ve kendileriyle gurur duyduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Yunus Emre’yi konu alan tiyatro oyununu izleyen sanatseverler tarafından gösterinin sonunda görev alan öğretmen ve öğrenciler dakikalarca ayakta alkışlandı.

ATATÜRK GÜZEL SANATLAR ANADOLU LİSESİNDEN YUNUS EMRE RESİMLERİ

Tiyatro gösteriminin sonunda Atatürk Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi resim bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan Yunus Emre resimleri Vali Vekili Dr. Ömer Faruk Günay ve diğer protokol üyeleri tarafından gezildi. Resimlerle ilgili Okul Müdürü Ebru Dedeoğlu’ndan bilgi alan Günay, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

ÖĞRETMENLERDEN MUHTEŞEM YUNUS EMRE TİYATROSU

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.