Okul Kantinlerine Sıkı Takip

Okul Kantinlerine Sıkı Takip
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, okul kantinlerinde gerçekleştirdiği 16 bin 39 denetim sonucunda mevzuata aykırı davranan 91 işletmeye idari para cezası kesti. Okul kantin ve yemekhanelerindeki de...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, okul kantinlerinde gerçekleştirdiği 16 bin 39 denetim sonucunda mevzuata aykırı davranan 91 işletmeye idari para cezası kesti.

Okul kantin ve yemekhanelerindeki denetimlerine hız veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2011 yılından beri okul kantinlerini her sömestre döneminde en az bir kez olmak üzere yılda iki defa denetliyor. Bakanlık, 2014-2015 eğitim-öğretim güz döneminde (9 Eylül 2014-23 Ocak 2015) geçen yılın aynı dönemine göre okul kantini denetim sayısını yüzde 73 oranında artırarak 11 bin 840’dan 16 bin 39’a çıkardı. Bakanlığın yaptığı denetimlerde kayıtsız faaliyet gösteren 33, bozulmuş, ambalajı ürüne zarar verecek şekilde hasar görmüş, son tüketim tarihi geçmiş ürünleri bulunduran 32, hijyen kurallarına uymayan 10, hijyen eğitimi almış personel çalıştırmayan 8 ve kanunun diğer hükümlerine uymayan 8 olmak üzere toplam 91 kantine mevzuata aykırılıktan idari para cezası kesildi. 1 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

HİJYEN EĞİTİMİ ALMAYANLAR KANTİNLERDE ÇALIŞAMAYACAK

Bakanlık diğer taraftan, “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği” kapsamında Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları işbirliğiyle MEB’e bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışanlara hijyen eğitimi verdi. Bu kapsamda 25 bin 653’ü kantin çalışanı, 17 bin 647’si de Milli Eğitim Bakanlığı personeli olmak üzere toplam 43 bin 300 kişiye hijyen eğitimi verildi.

1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Milli Eğitim’e bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde hijyen eğitim almamış personelin çalıştırılmasına izin verilmiyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.