Okullarda Spor Kulüpleri Kuruldu

Okullarda Spor Kulüpleri Kuruldu
Elbistan Kaymakamlığı'nın başlattığı Okul Kulüpleri Projesi kapsamında, ilçe genelindeki 10 okulla Gençlik Merkezi bünyesinde resmi spor kulüplerinin...

Elbistan Kaymakamlığı'nın başlattığı Okul Kulüpleri Projesi kapsamında, ilçe genelindeki 10 okulla Gençlik Merkezi bünyesinde resmi spor kulüplerinin kurulması çalışmaları tamamlandı.

Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cengizhan Firik ve Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Yılmaz ile Okul Kulüpleri Projesi'ne katılan okulların yöneticileri ve beden eğitimi öğretmenlerinin katılımıyla düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Elbistan'ın bu anlamda Türkiye genelinde birçok ili geride bıraktığını söyledi.

Kaymakam Akkoyun, Elbistan'ın uzun süren bir çalışma programının ardından Eylül ayında liglerin başlayacağı nadir yerlerden biri olduğuna vurgu yaptı. Kaymakam Akkoyun, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolden önce kurulduğu için liglerin Elbistan'da diğer bölgelerden 1 yıl önce başlayacağını ifade etti.

İlçenin son dönemde sportif alanlarda ciddi yatırımlara kavuştuğunu belirten Kaymakam Akkoyun, "Elbistan Kaymakamlığı olarak öğrencilerimizin okul eğitimlerinin yanında spor faaliyetler, sosyal ve kültürel faaliyetlerin de bir o kadar önemli olduğunu söylüyoruz. Bu faaliyetlerle ilgili gerek fiziki yapıların iyileştirilmesi, tesislerin kazandırılması noktasında 2-3 yıllık bir zaman diliminde ve önceden yapılan yatırımlarla birleştiğinde ciddi bir kapasiteye sahip olduk" dedi.

Kaymakam Akkoyun, şöyle devam etti:

"5-6 aylık bir zaman dilimi içerisinde bir çalışma başlatmıştık. Okullarımız, kendi bünyeleri altında kuracakları kulüpler vasıtasıyla sportif faaliyetlerini iyi bir şekilde yapılması, bu faaliyetlerin yasal zemine oturtulması, daha kurumsal hale gelmesi ve bakanlıktan gerekli desteklerin alınması noktasında okullarımızda kulüpleşme çok önemli. Bugün de bu projenin önemli bir kısmını tamamlayarak 11 spor kulübünü faaliyete geçiriyoruz. Bunların biri Elbistan Gençlik Merkezi'ndeki Elbistan Gençlik Spor Kulübü, diğer 10 tanesi de okullarımızın bünyesinde kurduğumuz kulüplerdir. 10 spor kulübü çok ciddi bir rakam. Kahramanmaraş'ta biz en yüksek rakamdayız. Türkiye'de 30-35 ilden de çok iyi durumdayız. Bu kulüplerin ilerideki faaliyetleri ortaya çıkınca bugün tanıtımını yaptığımız bu çalışmanın ne kadar önemli olduğunu anlayacağız."

Kulüplerde voleybol, masa tenisi, hentbol, badminton ve satranç branşlarında faaliyet gösterileceğinin bilgisini veren Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, "Bu spor kulüplerimiz, spor malzemesi, araç gereç, tesisleşme ve bakım onarım çalışmaları ile diğer faaliyetlerinde bakanlıkça ayni ve nakdi olarak desteklenecek. Okullarımız her türlü etkinliklerini bağımsız bir şekilde kulüp adı altında yürütecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol bu kulüplerimizi yakından ilgilendiriyor. Kulüplerimizde voleybol, masa tenisi, hentbol, badminton ve satranç ana branşlarında faaliyetler sürdürülecek. Önümüzdeki yıl Eylül ayında bu branşlarda ligleri başlatıyoruz. Okullarımız bu 5 branşı esas almak üzere diğer branşlarda da federasyon faaliyetlerine ve kulüp şampiyonalarına katılabilecekler. Antrenörlerle de anlaşmalar sağlandı" şeklinde konuştu.

Kaymakam Akkoyun, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Elbistan Kaymakamlığı'nın Okul Kulüpleri Projesi kapsamında kurulan kulüpler ise, Elbistan Gençlik ve Spor Kulübü, Elbistan Fen Lisesi Spor Kulübü, Elbistan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Spor Kulübü, Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Okulu Spor Kulübü, Elbistan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Spor Kulübü, Elbistan Ortaokulu Spor Kulübü, Elbistan Dulkadiroğlu Anadolu Lisesi Spor Kulübü, Karaelbistan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Spor Kulübü, Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Kulübü, Elbistan Anadolu Lisesi Spor Kulübü ve Elbistan Şehit Teğmen Harun Kılınç Ortaokulu Spor Kulübü'nden oluştu.

Okullarda Spor Kulüpleri Kuruldu

Okullarda Spor Kulüpleri Kuruldu

Okullarda Spor Kulüpleri Kuruldu

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.