“Okumaya Evet Cehalete Hayır”

“Okumaya Evet Cehalete Hayır”
BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülen ‘Okumaya Evet, Cehalete Hayır’ isimli projenin bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği tarafından yürütülen ‘Okumaya Evet, Cehalete Hayır’ isimli projenin bilgilendirme ve istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet Bülbül ve projenin faaliyet göstereceği okul idarecileri katıldı.

BİLSEK tarafından Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Arttırılması Hibe Programı kapsamında yürüttüğü “Okumaya Evet, Cehalete Hayır” projesi Kahramanmaraş genelinde 10 ortaokulda gerçekleştirilecek. Program kapsamında 8.sınıfa devam eden kız öğrencilere yönelik TEOG ve ders destek eğitimleri, hızlı okuma dersleri, rehberlik çalışmaları düzenlenecek. Ayrıca eğitim faaliyetine katılan toplam 4 yüz öğrenciye spor elbisesi ve bu öğrenciler dahil toplam 5 yüz öğrenciye eğitim materyali desteği sağlanacak, projede konferans ve seminer, sinema ve tiyatro etkiliği düzenlenecek, 50 okula toplam 5 bin adet okuma kitabı dağıtılacak.

Projenin yürütüleceği okul idarecilerinin de katıldığı istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, bu projeyi önemsediklerini, projenin amacına uygun bir şekilde yürütülmesi için gereken desteği vereceklerini söyledi. “Amacımız faaliyetlerimizle okullarımıza ve öğrencilerimize en iyi hizmeti sunabilmek ve yıl sonunda ürününü alabilmek” diyen Akküncü şöyle devam etti: “Şu anda kurslarımız başladı. Bunun yanında öğrencilerimize kaynak kitaplar vereceğiz. Kaynak kitapların yanında yaprak testlerle destek vereceğiz. Okuma kitapları verip okuma kültürünü geliştireceğiz. Bunun yanında bir de spor malzemeleri vererek hem sosyal hayata hazırlama hem de eğitim hayatına hazırlama anlamında iyi bir çalışma olacağına inanıyorum.”

Açılış konuşmasının ardından bilgilendirme sunumu yapan proje koordinatörü ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan El, sunumunda projenin hedeflerinden bahsetti. Sinan El ayrıca şimdiye kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak olan faaliyetler ve idari, mali konular üzerinde durdu. 

1-20151207120850.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.