Olay Gemi Kuıto’nun Sökümüne Başlandı

Olay Gemi Kuıto’nun Sökümüne Başlandı
Radyoaktif madde bulundurduğu iddiaları üzerine bir çok eyleme neden olan ve ülke gündemini uzun süre meşgul eden tartışmalı gemi Kuito’nun sökümüne başlandı.Geri dönüşüme kazandırılmak için 30 Ocak 2...

Radyoaktif madde bulundurduğu iddiaları üzerine bir çok eyleme neden olan ve ülke gündemini uzun süre meşgul eden tartışmalı gemi Kuito’nun sökümüne başlandı.

Geri dönüşüme kazandırılmak için 30 Ocak 2015’te İzmir’in Aliağa ilçesine getirilen,‘Fpso Kuito’ isimli yüzer petrol depolama gemisi, tehlikeli atık bulundurduğu iddiası ile 5 gün açıkta bekletilmişti. İncelemelerin ardından temiz çıkan ve Öge Gemi Söküm Tesisleri’nde baştankara edilen Kuito’nun sökümüne burun kısmından başlandı.

350 metre boyunda ve 53 metre genişliğinde olan geminin söküm işlemleri 150 kişilik bir ekip ile yapılacak. Yaklaşık bir yıl sürmesi tahmin edilen sökümün sonunda, 46 bin ton hurda çelik elde edilmesi bekleniyor.

RADYOAKTİF MADDE BULUNDURDUĞU İDDİALARI ÜZERİNE BİR ÇOK EYLEME NEDEN OLAN VE ÜLKE GÜNDEMİNİ UZUN SÜRE MEŞGUL EDEN TARTIŞMALI GEMİ KUİTO'NUN SÖKÜMÜNE BAŞLANDI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.