Ölümünün 40. Gününde Anıldı

Ölümünün 40. Gününde Anıldı
Gezi Parkı odaklı protestolar sırasında yaralanan ve uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 40. gününde verilen yemek anıldı.Berkin Elvan, İstanbul’daki Gezi Parkı...

Gezi Parkı odaklı protestolar sırasında yaralanan ve uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölümünün 40. gününde verilen yemek anıldı.

Berkin Elvan, İstanbul’daki Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart’ta hayatını kaybetmişti. Elvan için ailesi ve sevenleri, bugün saat 12.00’de Okmeydanı Cemevi’nde 40. gün yemeği verdi. Dün sosyal paylaşım sitelerinden de duyuru yapılırken, Berkin Elvan’ın portresinin bulunduğu masaya 1 adet ekmek ile anı defteri ve mum bırakıldı.

Yemek öncesi lokma ve bağış duası yapıldı. Türkçe yapılan dua, Okmeydanı Cemevi Dedesi Binali Doğan tarafından okunurken, davette gazeteci Ceyda Karan ve Ruşen Çakır da yer aldı.

"SIKILIYORUM ARTIK"

Katılımcıları kapıda karşılayan, davetlilerle tek tek ilgilenen baba Sami Elvan, oğlunun 40. gün yemeğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu konulardan sıkılıyorum artık. Bir basamak ileri gidemiyoruz. Yeni atanan savcılar konunun üzerine eğildiklerini, üzerine düştüklerini ifade ediyorlar. Temennimiz; davanın adil şekilde bir an önce sonuçlanması” dedi.

Adalet istediklerini kaydeden ve adaletin yerini bulacağına inandıklarını ifade eden Elvan, temennisinin faillerin en kısa sürede ortaya çıkarılması olduğunu söyledi.

Anne Gülsüm Elvan’ın, oğlunun 40. gün yemeğine yakınlarının kollarında geldiği ve geçirdiği kısa süreli fenalık nedeniyle Cemevi’nin sağlık kabininde tutulduğu öğrenildi. Dayılardan Gürsel ve Kenan Düzen’in oldukça bitkin olduğu gözlenirken, yemek menüsünde pilav, kavurma ve baklava yer aldı. Yemeğe katılımın yüksek olması dikkat çekti.

Öğlen saat 12.30’da başlayan 40. gün yemeğinin saat 18.00’e kadar süreceği ifade edildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.