Omek Çağdaş Eğitim Modeline Göre Çalışacak

Omek Çağdaş Eğitim Modeline Göre Çalışacak
Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Meslek ve Sanat Edindirme Kursları'nda eğitim veren öğretmenlerle bir araya geldi.

- Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Meslek ve Sanat Edindirme Kursları'nda eğitim veren öğretmenlerle bir araya geldi.

Odunpazarı Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (OMEK) çok amaçlı salonda gerçekleşen toplantıda öğretmenlere, kursun yeni dönem hedefleri hakkında bilgiler veren Başkan Kurt, yeni dönemde klasik eğitim anlayışını ve kurs mantığını geride bıraktıklarını söyledi. OMEK’in bugün itibariyle 2 bin 658 kursiyere eğitim verdiğini vurgulayan Başkan Kurt; “OMEK gerek Odunpazarı gerekse Tepebaşı bölgesinden öğrenci kabul ediyor, toplam nüfus dikkate alındığında eğitim gören kursiyer sayısının daha da atması gerek” ifadelerini kullandı.

"YENİ KURS MERKEZLERİ İLE OMEK GENİŞLEYECEK"

Başkan Kurt, OMEK’e gerçekleştirdiği ziyaretlerde bir derse katıldığını ve çok etkilendiğini vurguladı. Kurt; “OMEK’te verilen eğitimi tek merkeze bağlı olmaktan kurtarmalıyız. Verilen eğitimleri okul aile birlikleri ile iş birliği içerisinde okullarda velilere ulaştırmalıyız. Bizim en büyük hedeflerimizden biri kurs imkânı bulamayan vatandaşlarımıza ulaşmak. Tüm kursiyerlerimizin evlerine ekmek götürecek duruma gelmesi lazım. Bu nedenle kursiyerlerimize profesyonel destek sağlıyoruz. Onların nasıl iş sahibi olacağını düşünüyoruz. Bu konuda kurumlar arası işbirliği çalışması gerçekleştiriyoruz” dedi.

HALK EĞİTİME DESTEK TEŞEKKÜRÜ

OMEK’in Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalıştığını anlatan Kurt, desteğin artması gerektiğini savundu. Kurt; “Sağlanan destek için teşekkür ediyorum. Ancak daha çok kursiyere ulaşmak için sağlanan desteğin artması gerekiyor” diye konuştu.

Fırsat eşitliğinin oluşturup kadınlara da iş imkânlarının sağlanacağından bahseden Kurt; ”Kadınlara iş imkânı sağlayacağız. Bu, belediye olarak bizim asli görevimiz. Bu anlamda dezavantajlı kesimleri meslek edindirme kurslarımıza dahil edeceğiz. Ancak bu sayede başarı sağlarız” şeklinde konuştu.

OMEK, yeni dönemde açacağı kursların branşlarını genişleterek, daha çok iş imkanı sağlamayı planlıyor.

OMEK ÇAĞDAŞ EĞİTİM MODELİNE GÖRE ÇALIŞACAK

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.