Ömrünü mesleğine veren adam

Ömrünü mesleğine veren adam
Kahramanmaraş’ta bir ömürdür baba mesleğini sürdüren Ali Önyurt, Maraşlının damak tadına uygun yemekler üretiyor

Kahramanmaraş’ta bir ömürdür baba mesleğini sürdüren Ali Önyurt, Maraşlının damak tadına uygun yemekler üretiyor

Kahrmanmaraş Yeni Sanayi Sitesine düşen insanların büyük çoğunluğunun uğrak yeri olan Saray Lokantası ilk açıldığından bu yana Maraşlının damak tadına uygun çıkardığı yemekleriyle misafirlerini ağırlıyor.

ali-onyurt.jpg

Baba mesleği olan lokantacılıkta 50 yılı geride bırakan çevresinin Ali Babası Ali Önyurt ilk günkü gibi mesleğini devam ettiriyor.

Lokantaya alınan ürünleri bizzat takip eden, en taze meyce sebzeleri her sabah Sebze Halinden bizzat seçerek alan Ali Önyurt, Ahmet ve Kemal adında iki oğluyla birlikte müşterilerine hizmet etmenin huzurunu yaşıyorlar.

Her gün onlarca insanın şehir merkezinden Sanayiye sulu yemek için gittiğini ifade eden Ali Önyurt; “ dede mesleği diyebileceğimiz bu işi çok uzun yıllardır yapıyoruz. Her sabah düzenli bir şekilde alışverişi yaptıktan sonra akşam lokanta kapanıncaya kadar burada durmaya müşteriler ile birebir ilgilenmeye gayret ederim. Her gün lokantaya gelen mahalli gazeteleri okur, şehirde ne gibi hizmetlerinde yapıldığını takip ederim. İnsanlar yaşadığı şehrine karşı kendini sorumlu hissetmelidir.” Diyen Ali Önyurt, sermayesi dürüstlük olan esnaf işini devam ettirir. Müşteri bizim başımızın tacıdır, ekmek teknemizdir. Biz böyle gördük böyle devam ettiriyoruz” diye konuştu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.